Asociatia ESCU prezinta cea de-a treia editie aniversara a evenimentului multicultural de anvergura, Festivalul Ambasadelor, cu tema din acest an ONE World, fiind organizat in perioada 7-10 septembrie la Grand Hotel du Boulevard, spatiul unde vor fi gazduite expozitiile de arta etnografica si conferintele inspirationale, Cinema PRO, unde vor fi proiectate filme artistice si documentare recente din peste 15 tari, si Parcul Titan, locul de desfasurare al World Bazaar & Show, cu spectacole exotice de World Music si dansuri din toate colturile lumii, cu standuri de prezentare ale ambasadelor participante, ateliere, ceremonii si workshop-uri multiculturale si degustari de preparate culinare din peste 10 bucatarii traditionale. Vor avea loc spectacole de muzica si dans cu influente din tari precum India, Indonezia, Angola, Argentina, Brazilia, Malaezia, Vietnam, Grecia, Cuba, Iordania, Peru, Coreea de Sud, Pakistan, Armenia, China si Romania.

Festivalul a conturat pentru publicul din Romania un traseu prin care vizitatorii pot calatori, invata si experimenta intr-un mod cat mai dinamic si realist diferite forme de cultura, muzica, conversatii, proiectii cinematografice, ceremonii si traditii ale unor tari si civilizatii care sunt reprezentate in Romania de ambasade, institute culturale, minoritati si asociatii etnice, dar si de organizatii internationale.

Festivalul va cuprinde, ca prim element de noutate, o expozitie centrala comuna, care va reuni ideea de “Costumele lumii- mestesugul care leaga civilizatiile”, prin participarea a peste 40 de tari expozante. Aceasta expozitie va explora ce poate avea in comun "ia" romaneasca, cu broderiile si impletiturile balcanice, cu fascinantul Hanbok-ul sud-coreean, cu Sari-ul indian puternic colorat, cu tunincile misterioase thawb si caftane din zona araba, cu huipilul mexican, cu fustanella greceasca si cu desenele geometrice de pe costumele din Angola? Aceasta instalatie multiculturala caleidoscopica de nuante, texturi, insemne, broderii si ornamente exotice, construita pe fundalul unor fotografii, picturi traditionale si obiecte de artizanat, lucrate in ceramica, bronz, lemn, mozaicaturi si damascuri, a fost creata pentru a exprima intr-un dialog nonverbal diversitatea culturala a lumii, conturand un spatiu metafora ce imbina elemente traditionale si moderne intr-un concept colaborativ original, dedicat spectaculozitatii straiului popular.

“Suntem foarte bucurosi sa anuntam, alaturi de prietenii si partenerii nostri ca, timp de 4 zile, Festivalul Ambasadelor revine cu cea de-a treia editie si propune cel mai provocator line-up de evenimente si expozitii de pana acum, care va reuni si impleti magia si expresivitatea marilor culturi ale lumii, alaturi de emotia si autenticul expresiei artistice romanesti. Festivalul Ambasadelor este un proiect unic prin specificitatea lui si are un impact cultural urias, intrucat interogheaza posibilitatile de contact intre culturi prin feluri de expresie foarte diferite. De aceea am simtit nevoia sa adaugam cateva elemente noi in programul festivalului din acest an: o expozitie centrata pe un singur aspect puternic identitar, dar si conferinte si dezbateri pe teme dedicate conexiunilor primordiale intre culturi si tari, totul completat de un program artistic de spectacole, dansuri, ceremonii si ateliere incitante care ne vor invita pur si simplu sa simtim la scara mica ce inseamna sa fim cu adevarat World Citizens”, a completat Andreea Danescu, organizator al Festivalului Ambasadelor.

Citeste si:
Fifor: Premierul Ghilotina a anuntat reintroducerea taxei auto, pe...
Fifor: Premierul Ghilotina a...

Potrivit unui comunicat remis 9am, pe parcursul intregii saptamani, publicul din Bucuresti va fi invitat la o serie de evenimente, expozitii si momente artistice, care vor transforma capitala intr-un mozaic cultural.

Participantii acestei editii a Festivalului Ambasadelor vor fi:

- Institutii si Organizatii nationale si internationale: Institul European din Romania, Ministerul Turismului, Reprezentanta Comisiei Europene din Romania si Biroul de Informare din Romania al Parlamentului European, Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati, Organizatia Internationala pentru Migratie.

- Ambasade, institute culturale si comunitati de minoritati: Africa de Sud, Algeria, Angola, Argentina si Asociatia pentru Cultura si Tango, Asociatia Macedonenilor din Romania, Azerbaidjan, Belarus, Brazilia, Bulgaria, Centrul Cultural Romano-Panarab, Centrul de Asistenta Rurala

Citeste si:
Ultimul weekend de Străzi deschise în Capitală. Programul...
Ultimul weekend de Străzi...

- Tinutul Padurenilor, Chile, Cipru, Coreea de Sud si Asociatia Culturala Sarang Hanguk, Croatia, Cuba , Egipt, India, Indonezia, Iordania, Italia si Institutul Italian de Cultura Vito Grasso, Lituania, Malaezia, Mexic, Pakistan, Palestina, Peru, Republica Democrata Congo, Republica Moldova, Republica Populara Chineza si Institutul Cultural Confucius, Rusia si Centrul Rus de Stiinta si Cultura, Siria, Societatea Culturala Aromana, Spania, Suedia, Tunisia, Turcia si Centrul Cultural Turc Yunus Emre, Turkmenistan, Ungaria, Uniunea Armenilor din Romania, Uniunea Elena din Romania, Vietnam, Yemen.

Programul General al Festivalului Ambasadelor ONE World 2017:

Grand Hotel du Boulevard: Bulevardul Regina Elisabeta nr. 21, intersectie cu Calea Victoriei, 7-10 septembrie, program pentru public intre orele 11:00-21:00. Intrare Libera.

- Expozitii de arta textila, artizanat si patrimoniu cultural international dedicate panoramei culturale traditionale si contemporane si prezentate prin participarea a peste 40 de tari, care vorbesc despre subiecte, oameni si locuri din aceaste zone.
Citeste si:
Bucharest Photofest, în plină desfășurare – expoziții,...
Bucharest Photofest, în plină...

- Conferinte ce vor avea loc in zilele de 8 si 9 septembrie: speakeri cu povesti captivante vor fi prezenti in fata publicului invitat pentru a-si imparti cunostintele, experientele si sfaturile lor, luand contact cu o arie extinsa de activitati din domeniul multiculturalismului. Printre acestea amintim de conferinta ce va avea loc in data de 9 septembrie, ora 11:00, organizata alaturi de Institutul European din Romania, cu tema Europa

- Connecting Cultures: diversitatea culturala de la trend - setter la un copil problema, la care vor participa cu interventii oficiali si experti din administratia publica, reprezentanti ai mediului academic si cultural, ai societatii civile, mass-media etc.

Cinema PRO: Bulevardul I. C. Bratianu nr. 6, 7-10 septembrie, program intre orele 12:00-22:00. Intrare Libera.

Peste 20 de proiectii cinematografice cu povesti puternice si autentice ce ii vor invita pe spectatori intr-o calatorie fara precedent in aspectele identitare specifice tarilor si culturilor participante.

Citeste si:
Programul Festivalului Ambasadelor "One World" 2017
Programul Festivalului...

Parcul Titan: intrarea din Bulevardul Liviu Rebreanu, cu globul lumii, program 9-10 septembrie, intre orele 13:00-22:00. Intrarea Libera.
World Bazaar & Shows: standuri expozitionale, program artistic de World Music si dansuri traditionale intr-un program efervescent si exotic, plin de culoare si ritm si diverse workshop-uri si ateliere multiculturale, mestesugari si artizani, food court de gastronomie traditionala a peste 10 bucatarii internationale. Festivalul se va incheia pe data de 10 septembrie, cu un concert de electro - fusion cu puternice accente traditionale maramuresene si africane, oferit de The Deep Sound of Maramures si guest artist Ikhaya Band.

Festivalul Ambasadelor ONE World 2017 va continua traditia deja stabilita din primii doi de viata a acestui proiect multicultural de a promova intr-un mod cat mai autentic si captivant cultura si arta diferitelor tari si minoritati printr-o serie de experiente culturale noi si descoperiri care depasesc granitele continentale.

Mai multe informatii despre Festival si despre programul evenimentului sunt disponibile aici si pe Facebook, iar programul complet al tuturor evenimentelor va fi disponibil pe data de 25 august 2017.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.