Regizorul Roman Polanski, recompensat cu Oscar, a fost acuzat de viol pentru a treia oara, o femeie spunand marti, in cadrul unei conferinte de presa in Los Angeles, ca cineastul ar fi agresat-o in 1973, cand ea avea varsta de 16 ani, informeaza bbc.com.

Femeia, identificata drept Robin, s-a prezentat la conferinta de presa alaturi de avocatul ei, Gloria Allred. Ea nu il poate da in judecata pe Roman Polanski intr-un tribunal penal, pentru ca a depasit termenul legal de depunere a plangerii.

Totusi, Robin poate depune marturie impotriva cineastului in procesul de viol intentat de o alta femeie, Samantha Geimer, care a cerut recent incheierea cazului, spunand ca l-a iertat pe regizor.

Robin a spus in cadrul conferintei de presa ca a ”infrutiat-o” vestea ca procesul intentat de Samantha Geimer impotriva lui Roman Polanski ar putea fi incheiat. Ea a adaugat ca regizorul ar trebui sa fie tras la raspundere pentru atacul asupra acesteia, scrie News.ro.

”La o zi dupa ce s-a intamplat, i-am spus unui prieten ca Roman Polanski mi-a facut asta. Motivul pentru care, cu aceasta singura exceptie, am pastrat intamplarea pentru mine, a fost ca nu mi-am dorit ca tatal meu sa faca ceva ce i-ar fi putut aduce o condamnare la inchisoare pe viata”, a spus Robin.

Avocatii lui Roman Polanski nu au comentat inca recentele acuzatii

In iunie, Samantha Geimer a cerut in instanta incheierea procesului, din ingaduinta pentru ea si familia ei, precizand ca l-a iertat pe regizor in urma cu multi ani.

Facandu-si prima aparitie publica la o audiere in acest proces, Samantha Geimer a spus ca isi doreste de mai multe decenii sa fie inchis cazul.

”V-as implora sa luati in considerare sa actionati pentru inchiderea acestui caz, intr-un gest de ingaduinta fata de mine si de familia mea. Justitia nu este doar despre pedeapsa. Este si despre echitate si respect”, i-a spus ea judecatorului Scott Gordon, la Tribunalul Superior din Los Angeles.

Judecatorul a spus ca va da verdictul la o alta data. In luna aprilie, el a respins cererea cineastului franco-polonez de a putea sa revina in Statele Unite fara sa riste sa ajunga la inchisoare, la patru decenii dupa ce a fugit din aceasta tara din cauza procesului.

Roman Polanski a fost acuzat ca a drogat si apoi a violat o adolescenta in varsta de 13 ani in vila lui Jack Nicholson in anul 1977. Regizorul a recunoscut ca a intretinut raporturi sexuale cu acea minora, dupa ce celelalte capete de acuzare au fost abandonate, si a petrecut 42 de zile in inchisoare, dupa o intelegere cu Procuratura, inainte de a fi eliberat pe cautiune.

Citeste si:
Acuzat din nou de viol, Roman Polanski neaga acuzatiile si ia in...
Acuzat din nou de viol, Roman...

Cineastul a fugit apoi in Franta, in 1978, temandu-se ca va primi o pedeapsa mai dura, daca acea intelegere cu procurorii ar fi fost invalidata de un judecator. De atunci, Roman Polanski nu s-a mai intors niciodata in Statele Unite.

Harland Braun, avocatul regizorului, i-a cerut judecatorului sa ii ofere acces la marturia despre intelegerea din 1977. Avocatul spera sa foloseasca marturia drept proba pentru a convinge autoritatile europene sa anuleze mandatul international de arestare impotriva regizorului.

Roman Polanski a fost arestat, pe baza unor mandate americane, in Polonia si in Elvetia, in ultimul deceniu, insa, in final, ambele tari au refuzat sa il extradeze.

In 2010, actrita britanica Charlotte Lewis l-a acuzat, la randul ei, pe Roman Polanski ca a violat-o in Paris, in 1983, cand ea avea varsta de 16 ani. Actrita a fost reprezetata, de asemenea, de Gloria Allred.

Citeste si:
Codin Maticiuc va fi tată pentru a treia oară: „Poate el va...
Codin Maticiuc va fi tată...

Roman Polanski, nascut pe 18 august 1933, este unul dintre cei mai apreciati regizori, cineasti si scenaristi din lume. Este autorul filmului ”Cutitul in apa”, primului lungmetraj polonez nominalizat la Oscar la categoria ”cel mai bun film strain”, dar si al unor pelicule de referinta pentru industria cinematografica, precum ”Repulsie”, ”Fundatura”, ”Copilul lui Rosemary”, ”Cartierul chinezesc”, ”Pianistul” si ”Venus invesmantata in blanuri”. A primit cinci nominalizari la Oscar - castigand o data acest trofeu - si a fost recompensat cu trei premii BAFTA, un Glob de Aur, opt premii César si trofeul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.