Un reprezentant al familiei regale daneze a anuntat ca printul Henrik al Danemarcei, in varsta de 83 de ani, refuza sa fie inmormantat langa sotia lui, regina Margrethe a II-a, relateaza revista People.

Printul Henrik a sustinut in repetate randuri ca i-ar fi placut sa primeasca titlul de rege consort cand soti sa a urcat pe tron. In schimb, el a fost numit print consort: "Ma infurie faptul sunt supus discriminarii", a declarat el pentru ziarul francez Le Figaro. "Danemarca, un stat cunoscut ca un aparator avid pentru egalitatea de sanse intre femei si barbati, pare dispus sa considere ca sotii merita mai putin decat sotiile lor".

"Nu este un secret faptul ca printul a fost nefericit timp de multi ani cu rolul sau si cu titlul pe care l-a primit din partea monarhiei daneze. Aceasta nemultumire a crescut din ce in ce mai mult in ultimii ani", a declarat pentru tabloidul BT, Lene Balleby, directorul de comunicare al palatului Amalienborg.


"Pentru print, decizia de a nu fi inmormantat langa regina este consecinta fireasca a faptului ca nu a fost tratat drept egalul sotiei lui - nefiindu-i acordate titlul si rolul pe care si le-a dorit", a adaugat aceasta, citata de ziare.com.

Regina a acceptat dorinta sotului sau, scrie ziaruldeiasi.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.