"Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale" a revenit la Onesti, luni, 31 iulie, pentru al cincilea an consecutiv. Momentul surpriza, oferit de catre organizatori celor 2.000 de spectatori prezenti, a fost dat de concertul extraordinar sustinut de Mihai Constantinescu – indragitul cantaret pe ale carui binecunoscute melodii au crescut generatii intregi de copii, dar si de parinti.

Pe parcursul saptamanii, serile de film au loc cu incepere de la ora 21.00 in Parcul Municipal si vor fi completate cu proiectii in incinta Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti”, in perioada 2-4 august, cu incepere de la ora 10.00, cinefilii de toate varstele avand posibilitatea de a viziona filme clasice de animatie romanesti: Uimitoarele aventuri ale Muschetarilor, Aventurile lui Pin-Pin si Misiunea spatiala Delta.

Potrivit unui comunicat remis 9am, daca publicul din Onesti s-a intalnit, pana acum, cu filmul si muzica, iata ca joi, 3 august, la ora 10.00, are ocazia de a se intalni cu cartea, odata cu lansarea volumului realizat de Calin Cazan, CARTEA UMBRELOR MISCATE. Animatie pentru filme si jocuri video. Prezentarea este facuta de catre Stefan Buzea, reprezentantul Asociatiei Realizatoilor de Film de Animatie, regizor si realizator de filme de animatie, provenind, de asemena, dintr-o familie cu experienta indelungata in studiourile Animafilm.

Si, cum de la o editie de aniversara, asa cum este cea de anul acesta, nu pot lipsi intalnirile cu personalitatile filmului romanesc, la final de saptamana actritele Draga Olteanu-Matei si Maia Morgenstern vor veni in orasul de pe Trotus pentru a se alatura evenimentului. Ele sunt insotite si de actorul Dorel Visan, care va sustine un recital de poezie. Lista invitatilor speciali va fi completata de regizorii Nicolae Margineanu si Serban Marinescu, ce vor impartasi din povestile lor legate de realizarea filmelor Faimosul paparazzo si, respectiv, Cei care platesc cu viata.

La Onesti, evenimentul este organizat de Asociatia CineCultura si MDV Audio Studio, in parteneriat cu Primaria Municipiului Onesti, cu sprijinul DACIN SARA – Drepturi de Autor in Cinematografie si Audiovizual - Societatea Autorilor Romani din Audiovizual, UCIN – Uniunea Cineastilor din Romania, CNC – Centrul National al Cinematografiei si al AFCN – Administratia Fondului Cultural National.

Citeste si:
Fata șefului Poliției din Bacău a fost găsită. Unde era adolescenta...
Fata șefului Poliției din...

Proiectiile au loc in perioada 31 iulie – 6 august a.c., cu incepere de la ora 21.00, in Parcul Municipal Onesti (langa „Roata”) si la Biblioteca Municipala „Radu Rosetti”, in perioada 2 -4 august a.c., cu incepere de la ora 10.00, iar accesul publicului este gratuit.

Programul "Caravanei filmului romanesc"

Joi, 3 august, ora 10.00:
Lansare de carte:
CARTEA UMBRELOR MISCATE. Animatie pentru filme si jocuri video
de Calin Cazan; prezinta: Stefan Buzea
urmata de proiectia filmului
MISIUNEA SPATIALA „DELTA”
Scenariul si regia: Mircea Toia, Calin Cazan
Cu (voce): Marcel Iures

Vineri, 4 august, ora 10.00:
CALATORIILE LUI PIN-PIN

Scenariul si regia: Luminita Cazacu
Cu (voci): Virgil Ogasanu, Valeria Ogasanu

Joi, 3 august, ora 21.00: #SELFIE
Regia: Cristina Iacob; Scenariul: Cristina Iacob, Georgiana Alexandra Caraman, Maria Spirache
Cu: Olimpia Melinte, Vlad Logigan, Crina Semnciuc, Alex Velea, Razvan Fodor, Smiley, Razvan Vasilescu

Citeste si:
"Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei...
"Caravana filmului romanesc –...

Vineri, 4 august, ora 21.00: FAIMOSUL PAPARAZZO
Regia: Nicolae Margineanu; Scenariul: Rasvan Popescu
Cu: Marcel Iures, Maria Ploae, Gheorghe Dinica, Draga Olteanu Matei

Sambata, 5 august, ora 20.30: Recital de poezie DOREL VISAN
urmat de proiectia filmului
CEI CARE PLATESC CU VIATA
Scenariul si regia: Serban Marinescu
Cu: Stefan Iordache, Adrian Pintea, Marcel Iures, Maia Morgenstern

Duminica, 6 august, ora 21.00:
PATIMA

Regia: George Cornea; Scenariul: Draga Olteanu Matei, George Cornea
Cu: Draga Olteanu-Matei, Gheorghe Cozorici, Emanoil Petrut, Vasile Cosma


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.