George si Amal Clooney vor ajuta 3.000 de copii refugiati sirieni sa mearga la scoala anul acesta in Liban, unde, potrivit ONU, 200.000 de copii veniti din tari aflate in razboi sunt privati de educatie, scrie AFP.

Educatia celor 3.000 de copii va fi finantata gratie unui parteneriat de 2,25 de milioane de dolari, anuntat luni intre The Clooney Foundation for Justice si Google, care vor oferi si echipamente de un milion de dolari de la compania Hewlett Packard.

Parteneriatul cu Unicef va permite ca sapte scoli publice sa ofere educatie acestor copii care nu sunt scolarizati. El va permite si testarea unui proiect pilot punand la dispozitie copiilor libanezi si refigiatilor instrumente tehnologice moderne, au spus sotii Clooney.

Mii de copii refuigiati sirieni se confrunta cu pericolul, cu pericolul de a nu fi niciodata un element productiv al societatii. O educatie formala poate permite schimbarea acestui lucru. Nu vrem sa pierdem o generatie intreaba pentru ca nu au avut sansa si s-au nascut intr-un loc si intr-un moment nepotrivit””, a adaugat Amal si George Clooney intr-un comunicat.

Mai mult de un milion de sirieni - din care mai mult de 500.000 de copii - sunt inregistrati ca refugiati in Liban, dupa ce au fugit din tara lor, unde razboiul civil face ravagii de 6 ani si in urma caruia au murit mai mult de 330.000 de persoane.

Amal Clooney, nascuta in Liban inainte ca familia ei sa se stabileasca in Marea Britanie, este o celebra avocata si militanta a drepturilor omului. Ea s-a casatorit cu George Clooney in 2014 si cuplul are doi gemeni din luna iunie, Alexander si Ella.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.