Activista Barbara Sinatra, vaduva celebrului cantaret si actor american Frank Sinatra, a murit, marti, la varsta de 90 de ani, inconjurata de familie si prieteni, la locuinta ei din Rancho Mirage, California.

John Thoresen, directorul Centrului pentru Copii Barbara Sinatra, a spus ca vaduva lui Frank Sinatra a murit din cauze naturale.

Fostul fotomodel Barbara Sinatra era o activista cunoscuta dedicata cauzei copiilor abuzati.

In 1986, ea si Frank Sinatra au infiintat Centrul pentru Copii Barbara Sinatra in Rancho Mirage, in apropiere de Palm Springs. Aceasta organizatie nonprofit ofera terapie pentru copii care au suferit abuzuri fizice, sexuale si emotionale.

”Barbara a inceput sa stranga fonduri pentru aceasta organizatie in 1985, cu sprijinul lui Frank. S-a deschis in 1986 si de atunci peste 20.000 de copii au facut terapie aici”, a spus John Thoresen, potrivit News.ro.

Barbara si Frank Sinatra s-au casatorit in 1976. Ea a avut doua casnicii anterioare, intre care una cu Zeppo Marx, cel mai tanar membru al trupei de actori de comedie Fratii Marx, in timp ce pentru Frank Sinatra aceasta a fost cea de-a patra casnicie.

Cei doi au fost casatoriti timp de 22 de ani, pana pe 14 mai 1998, cand Frank Sinatra a murit la varsta de 82 de ani, in urma unui infarct.

Barbara Sinatra avea un fiu, Robert Oliver Marx, si o nepoata, Carina Blakeley Marx.

Frank Sinatra (12 decembrie 1915 - 14 mai 1998) a fost un popular cantaret si actor american, considerat unul dintre cei mai influenti artisti ai secolului al XX-lea. Discurile sale, ce includ piese celebre, precum ”My Way”, ”Strangers in the Night” si ”New York, New York”, s-au vandut in peste 150 de milioane de copii pe plan mondial. Artistul american a fost recompensat cu numeroase trofee si distinctii, inclusiv cu 11 premii Grammy, un Oscar pentru rol secundar si un Oscar onorific pentru actiuni umanitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.