Liderii Comisiei Judiciare din Senat au ajuns la o intelegere cu primul fiu al presedintelui de la Casa Alba, Donald Trump Jr., si cu fostul manager al campaniei republicane, Paul Manafort, prin care cei doi au acceptat sa fie intervievati in spatele usilor inchise, inainte de orice audiere publica, tocmai pentru a evita sa fie citati la Capitoliu. 

”Nu vom emite citatii, atat timp cat se vor prezenta la audierea de miercuri, dar ne rezervam dreptul sa procedam in viitor la o asemenea actiune”, se arata intr-o declaratie comuna semnata de liderii Comisiei Judiciare din Senat, Chuck Grassley si Dianne Feinstein, noteaza News.ro.

Ulterior, Feinstein a explicat ca senatorii vor vorbi in privat cu Donald Trump Jr. si Paul Manafort, inainte ca acestia sa depuna marturie in public pe Capitoliu.

Saptamana trecuta, fiul presedintelui american a dezvaluit ca este pregatit sa depuna marturie sub juramant cu privire la intalnirea pe care a avut-o in iunie 2016 cu avocata rusa Natalia Veselnitkaia, in speranta ca aceasta ii va da informatii compromitatoare despre democrata Hillary Clinton.

Dupa ce Comisia Judiciara a Senatului l-a invitat sa participe la o audiere publica, acesta a ajuns la o intelegere cu senatorii pentru a raspunde privat la toate intrebarile legate de intalnirea controversata cu Veselnitkaia.

Surse sustin ca nu s-a stabilit o data pentru audierea privata a lui Donald Trump Jr. si a lui Paul Manafort.

Insa, amenintarea unei aparitii fortate in public si a emiterii de citatii a fost destul de puternica pentru ca senatorii sa ajunga la o intelegere cu Manafort si Trump Jr.

Amenintarea citatiilor continua sa fie extrem de reala pentru cei doi reprezentanti ai campaniei Trump care au acceptat sa participe la o intalnire cu Veselnitkaia.

Comisia Judiciara a emis deja o citatie pentru Glenn Simpson, co-fondatorul Fusion GPS - o firma politica ce a realizat un dosar de informatii neverificate pentru oponentii lui Donald Trump.

Avocatii lui Simpson au declarat ca acesta nu va accepta invitatia de a depune marturie in Senat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.