Ajunsa la cea de-a 4-a editie, Caravana Filmelor NexT urmeaza sa instaleze sala de cinema preferata a verii in aer liber, in gradini, parcuri, pajisti intinse si alte spatii verzi neconventionale, amenajate special pentru a gazdui proiectii de film, in perioada 27 iulie – 23 august.

Spectatorii din 7 orase sunt incurajati sa renunte la scaune si sa isi aseze paturile pe iarba verde, pentru 3 seri in fiecare oras: Baia Mare (27-28-29 iulie) , Cluj-Napoca (31 iulie, 1-2 august), Vatra Dornei (4-5-6 august), Oradea (8-9-10 august), Sinaia (12-13-14 august), Brasov (17-18-19 august), Arad (21-22-23 august).

Iubitorii de filme si natura sunt asteptati cate 3 seri la rand, la cele mai inovatoare scurtmetraje din toate colturile lumii din selectia de anul acesta a Festivalului International de Film NexT. Programul Caravanei Filmelor NexT cuprinde o selectie de 16 filme de scurtmetraj, reunite in 3 programe speciale: Scurtmetraje romanesti de la NexT (5 scurtmetraje), Seara de Oscar (5 scurtmetraje) si Best of NexT 2017 (6 scurtmetraje).
Cunoscut deja publicului NexT, programul de Scurtmetraje de la NexT aduce in fata spectatorilor cele mai aplaudate scurtmetraje romanesti de la editia din 2017 a festivalului: intamplari de familie rupte din viata si povesti de dragoste cu intorsaturi neasteptate, spuse pe scurt, cu multa imaginatie.

Covorul rosu se va intinde peste pajiste si reflectoarele vor fi aprinse pentru cele cinci scurtmetraje de fictiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film in 2017 in cadrul Serilor de Oscar.

Potrivit unui comunicat remis 9am, Best of NexT 2017, o retrospectiva cu cele mai ele mai iubite filme de la NexT 2017, va prezenta comedii, animatii, calatorii in spatiul cosmic sau pe taramuri magice, filme de groaza si filme ca-n viata, toate scurte, cat sa gusti in doua ore din tot ce are cinematograful mai bun de oferit.

Cea de-a patra editie a evenimentului continua misiunea Caravanei de a aduce filmele NexT in fata unui public nou, in afara Bucurestiului, in orase unde posibilitatile de vizionare a filmelor de scurtmetraj sunt reduse, iar alternativele de vizionare a filmelor in aer liber sunt putine sau inexistente. Evenimentul este dedicat intregii familii si este creat sub conceptul de picnic si cinema sub clar de luna. Intrarea la toate proiectiile este libera.

Citeste si:
„Război Civil” iminent la cinema, din 12 aprilie
„Război Civil” iminent la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.