LifeStar 29 Mai 2017 12:30
Cu ocazia implinirii a 285 de ani de la nasterea unuia dintre cei mai importanti compozitori din istorie – Joseph Haydn, duminica 4 iunie 2017, de la ora 12, in cadrul editiei a VI-a a Mogosoaia ClasicFest, manifestare gazduita de Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, are loc un recital extroardinar sutinut de Cvartetul Artmusik.

Din cele cateva zeci de cvartete, create de Haydn, prin care genul s-a impus in lumea artei sunetelor, solisti instrumentisti ai Filarmonicii “George Enescu”, membrii ai Cvartetului Artmusik, vor interpreta: Cvartetele op.54, nr.1 si op.74, nr.3. Astfel violonistii Marius Biclea si Emil Stegar, violistul Florin Matei si violoncelistul Dan Joitoiu, vor aduce un omagiu unuia dintre cei mai influenti maestrii ai clasicismului muzical, creator de stiluri si genuri.

Potrivit unui comunicat remis 9am, cvartetul Artmusik este un ansamblu de traditie, cu sute de concerte in cei peste 15 ani de existenta. Formatia este alcatuita din patru dintre cei mai experimentati si talentati membri ai Filarmonicii „George Enescu” din Bucuresti. Acestia fac parte si din Orchestra de Camera a Filarmonicii „George Enescu” si din Orchestra „Virtuozii din Bucuresti”. Violonistii Marius Biclea si Emil Stegar, violistul Florin Matei si violoncelistul Dan Joitoiu, au o bogata activitate artistica, sustinand concerte pe majoritatea scenelor romanesti, dar si in orase cu traditie din Europa, America de Sud sau Japonia.

Taxa de vizitare a Palatului Brancovenesc de la Mogosoaia asigura si accesul la concert.

Programul complet- aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.