LifeStar 26 Mai 2017 16:00
In perioada 1-4 iunie 2017, Opera Comica pentru Copii organizeaza a treia editie a Festivalului “Opera Copiilor”, in cadrul careia sunt programate numeroase evenimente in aer liber, pentru intreaga familie, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului. Festivalul are loc in Parcul Herastrau, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si la Palatul National al Copiilor. Editia din acest an propune activitati care se inscriu in patru concepte diferite: spectacole, joaca, distractie si educatie.
 

Astfel, toti spectatorii sunt invitati sa vizioneze in aer liber productiile OCC din Salonul Mozart si Sala UnderGrant - concerte lectie, spectacole interactive, opera si balet, musicaluri din “Trilogia Creanga 180”, povesti simfonice - montate pe scena de pe malul lacului din Parcul Herastrau si la Gospodaria Moiseni din Muzeul Satului. O scena separata din parc va fi destinata recitalurilor sustinute de corurile Cantus Mundi si ansamblurile Simfonia Mundi din toata tara. La Palatul National al Copiilor, pe 1 iunie, se va desfasura competitia internationala de balet EuRO Dance.

Joaca va fi asigurata in corturi special amenajate, unde copiii vor avea la dispozitie puzzle-uri si jocuri OCC, dar si posibilitatea de a se picta pe fata si de a face fotografii la minut. Filmele educative difuzate la Cinema OCC si atelierele pentru copii si parinti vor asigura componenta de Educatie din festival.

Distractia va fi la ea acasa pe toata durata festivalului. In Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” se va desfasura o vanatoare de comori cu indicii care-i vor purta zilnic pe cei mici in incinta muzeului, iar in Parcul Herastrau se va organiza o editie inedita a turului “In Spatele Cortinei”, desfasurata din ora in ora pe Aleea Michael Jackson.

Potrivit unui comunicat remis 9am, cel mai impresionant eveniment din Festivalul “Opera Copiilor” va fi si in acest an gazduit de Teatrul de Vara din Parcul Herastrau. Pe 3 iunie, de la ora 19:00, publicul va avea parte de un spectacol de gala, cu momente coregrafice din stagiunea curenta si arii de opera indragite, oferite de artistii Operei Comice pentru Copii.

Biletele pentru Gala OCC costa 10 RON si sunt disponibile aici: bit.ly/Bilete-GalaFOC2017. Participarea la Turul OCC este gratuita si garantata doar de inscrierea in prealabil aici.

Citeste si:
R,Moda și conduita la evenimentele ecvestre!
R,Moda și conduita la...

Programul Festivalului “Opera Copiilor” poate fi consultat pe site-ul institutiei organizatoare, in aplicatia Opera Comica, disponibila gratuit in App Store si Google Play, sau la punctele de informare din Parcul Herastrau (Intrarea Charles de Gaulle).

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.