LifeStar 23 Mai 2017 17:04 de Clara Vacaru
Cel mai aiurit, simpatic si indragit pirat – Capitanul Jack Sparrow aka Johnny Depp – revine in cinematografe, in avanpremiera, din seara de 25 mai, in „Piratii din Caraibe: Razbunarea lui Salazar”. Iata ce trebuie sa stii despre noul film creat de Disney.

1. Dusmanul de moarte al lui Jack Sparrow este Capitanul Salazar, care a scapat din Triunghiul Diavolului alaturi de marinarii-fantoma si cauta sa se razbune cu orice pret. Salazar este interpretat de actorul spaniol Javier Bardem. In 2011, sotia acestuia, actrita Penelope Cruz, a jucat de asemenea in celebra serie, in filmul „Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi”.

2. Sir Paul McCartney va avea un cameo special, marcand astfel debutul sau intr-un film de lungmetraj. Membrul celebrei formatii Beatles ii urmeaza, astfel, unui alt cantaret britanic faimos – Keith Richards – chitaristul excentric al Rolling Stones – a jucat rolul Capitanului Edward Teague, tatal lui Jack Sparrow, in alte doua filme din serie: „La capatul lumii” (2007) si „Pe ape si mai tulburi” (2011).

3. Desi noile personaje principale sunt Henry (Brenton Thwaites), un marinar tanar din Flota Navala Regala si Carina Smyth (Kaya Scodelario), o specialista in astronomie, fanii pot sta linistiti: Will Turner (Orlando Bloom) si Elizabeth Swann (Keira Knightley) vor reveni, de asemenea, in poveste.

4. Pentru prima oara in cadrul francizei, coloana sonora nu mai este semnata de Hans Zimmer, ci de compozitorul Geoff Zanelli, castigator in 2006 al unui premiu Primetime Emmy pentru compozitia muzicala din „Into the West / Calatori pe taramul fagaduintei”.

5. Dupa ce Gore Verbinski a fost regizorul primelor trei filme, iar Marshall l-a regizat pe al patrulea, producatorul Jerry Bruckheimer si Disney au ales, pentru „Razbunarea lui Salazar”, doi realizatori de film mai putin cunoscuti: regizorii norvegieni Joachim Rønning si Espen Sandberg, care sunt la prima lor productie hollywoodiana importanta. Cu toate acestea, cel mai recent film al lor, „Kon-Tiki” (2012), a fost nominalizat la Premiile Academiei Americane de Film, la categoria Cel mai bun film strain.

Citeste si:
PETA cere companiei Walt Disney sa renunte la a folosi animale...
PETA cere companiei Walt...

6. „Piratii din Caraibe: Razbunarea lui Salazar”a avut premiera internationala in Shanghai, China, ceea ce reprezinta o raritate pentru blockbusterele de la Hollywood. Evenimentul a avut loc in cel mai nou parc tematic de distractii Disney, deschis anul trecut, iar sute de fani au asteptat sa-i vada pe covorul rosu pe celebrii actori, precum Johnny Depp, Geoffrey Rush (Capitanul Hector Barbossa), Orlando Bloom sau Javier Bardem.

7. „Piratii din Caraibe” este una dintre cele mai de succes francize cinematografice, primul film din serie – „Blestemul Perlei Negre” – fiind lansat in 2003.

Filmul „Piratii din Caraibe: Razbunarea lui Salazar” este distribuit de Forum Film Romania si va fi disponibil in format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D si Dolby Atmos.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.