LifeStar 15 Mai 2017 13:11
Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia gazduieste duminica 21 mai 2017, de la ora 12, un surprinzator recital inscris in cadrul editiei a VI-a a Mogosoaia ClasicFest.

Sub genericul “Opera…altfel”, veti putea recunoste teme din Traviata, Rigoletto, Trubadurul, Evgheni Oneghin, Carmen, in fantezii originale scrise pentru flaut si pian de: Giulio Briccialdi, Wilhelm Popp, Guy Braunstein si François Borne.

Potrivit unui comunicat remis 9am, protagonisti vor fi doi artisti de mare valoare: flautistul Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacau – Florin Leonte si pianista Vasilica Stoiciu Frunza.

Flautistul Florin Leonte s-a nascut in anul 1992, la Iasi, oras in care, in anul 2015, a si absolvit Universitatea de Arte „George Enescu”. Este artist instrumentist al Filarmonicii „Mihail Jora” Bacau. A colaborat cu Filarmonicile din Iasi, Botosani si Chisinau. A fost solist al Orchestrei de camera a Universitatii de Arte „George Enescu”, in cadrul Festivalului Muzicii Romanesti. De asemena a sustinut recitaluri la Iasi, Bacau, Brasov si Piatra-Neamt.

Pianista Vasilica Stoiciu Frunza a absolvit studiile universitare de muzicologie (1986) si pian (2015) la Conservatorul “George Enescu” / Universitatea de Arte din Iasi si studii doctorale la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti unde, in anul 2006, a sustinut teza cu titlul “Opera Nationala Romana Iasi – viziune cultural-istorica”. A fost secretar muzical, apoi consultant artistic al Operei Nationale Romane Iasi (din anul 1990 pana in luna ianuarie 2012). A sustinut recitaluri in compania unor personalitati ale artei interpretative, cum ar fi: sopranele Maria Slatinaru-Nistor, Mioara Cortez, Sorina Munteanu, Mihaela Grajdeanu, Ioana Bentoiu, Adriana Severin, Ada Burlui, mezzo-soprana Viorica Cortez, tenorul Florin Diaconescu, basii Gheorghe Rosu, Theodore Coresi, violonistul Serban Lupu. Din initiativa ei s-au realizat la Opera Nationala Romana Iasi proiecte artistice importante dintre care amintim: George Enescu muzician al lumii, Capo d’opera, ciclu de opere in concert, Master class pentru cantareti de opera sustinut de mezzo-soprana Viorica CORTEZ (aprilie 2010). Revista Actualitatea Muzicala i-a conferit pentru anul 2006 – Premiul pentru Management artistic.

Citeste si:
Eveniment comemorativ la Palatul Mogosoaia! Se implinesc 303 ani de...
Eveniment comemorativ la...

Taxa de vizitare a Palatului Brancovenesc de la Mogosoaia asigura si accesul la concert.

Vezi programul complet- aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.