Potrivit Televiziunii Romane, Ilinca si Alex Florea formeaza cel mai bun duo de la Eurovision 2017, conform unui sondaj wiwibloggs.com. Perechea din Romania a obtinut mai multe voturi - 1.589 - decat echipa Estoniei, care s-a clasat pe locul al doilea - 1.574 de voturi.

Pe locul al treilea se afla cantaretii din Belarus (NaviBand, cu “Historyja majho yccia”), urmati de cei din Finlanda (Norma John cu “Blackbird”), Norvegia (JOWST cu “Grab the Moment”) si San Marino (Valentina Monetta & Jimmie Wilson cu “Spirit of the Night”).

La acest sondaj au votat 7.071 de persoane, relateaza News.ro.

La casele de pariuri, melodia "Yodel It!" se afla pe a saptea pozitie, dupa Portugalia, Italia, Bulgaria, Belgia, Suedia si Marea Britanie. In urma cu o saptamana, piesa compusa de Mihai Alexandru se gasea pe locul al saselea.

Ilinca si Alex Florea, reprezentantii Romaniei la Eurovision Song Contest 2017, vor intra pe pozitia 20 in finala competitiei, care va avea loc sambata la Kiev si va fi transmisa in direct de TVR 1, TVR HD, TVR International si online pe TVR+, de la ora 22.00.

Ordinea intrarii in concurs a celor 26 de finaliste Eurovision 2017 va fi: Israel, Polonia, Belarus, Austria, Armenia, Olanda, Moldova, Ungaria, Italia, Danemarca, Portugalia, Azerbaidjan, Croatia, Australia, Grecia, Spania, Norvegia, Marea Britanie, Cipru, Romania, Germania, Ucraina, Belgia, Suedia, Bulgaria, Franta.

Eurovision Song Contest 2017 se desfasoara sub sloganul "Celebrate diversity".

Eurovision este o competitie muzicala internationala anuala, la care participa tarile ce detin statutul de membru activ in cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importanta asociatie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis in fiecare an de la inaugurarea sa in 1956 si este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume.

Eurovision este, de asemenea, unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume, cu audiente care depasesc in fiecare an pragul de 100 de milioane de telespectatori. Printre artistii ale caror cariere internationale au fost lansate in urma participarii sau a victoriei la Eurovision se numara, printre altii, Domenico Modugno (locul 3 in 1958), ABBA (locul 1 in 1974), Céline Dion (locul 1 in 1988) si Julio Iglesias (locul 4 in 1970).

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs, pana in acest an, au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este ”Tornero”, interpretata de Mihai Traistariu.