LifeStar 10 Mai 2017 18:00
Editia a VI-a a Mogosoaia ClasicFest, manifestare gazduita de Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, programeaza duminica, 14 mai 2017, de la ora 12, un concert de muzica baroca, prilejuit de implinirea a 250 de ani de la moartea lui Georg Philipp Telemann.

Sonate din creatia marelui compozitor german vor fi interpretate de tineri extrem de valorosi, remarcati in cadrul Concursului “Drumul spre celebritate”: oboista Cristina Cincan, fagostitul Mihai Boboiescu, flautista Ioana Turcu si pianistul Iulian Ochescu.

Flautista Ioana Turcu a studiat la Bucuresti si in Elvetia la Berna, unde a obtinut diploma de master la clasa prof. Heidi Peter Indermuhle.
In 2015 a obtinut ”cum laude” titlul de Doctor European in Muzica la Universitatea din Granada, Spania, unde este membru al grupului de cercetare din cadrul programului de doctorat european „Educatia muzicala din perspectiva multidisciplinara”, semnand studii si articole publicate in reviste de specialitate. Este laureata a numeroase premii nationale la Concursuri desfasurate in Brasov, Pitesti, Constanta si de asemenea in anul 2002 a obtinut Premiul I la Concursul International de Flaut de la Riddes (Elvetia), precum si titlul „Muzicianul Anului 2003 in Elvetia”. A fost profesor la Malaga, iar in prezent este profesor de flaut la Colegiul National de Muzica ”George Enescu” din Bucuresti. Din anul 2015 s-a alaturat Academiei ICon Arts.

Oboista Cristina Cincan a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, este profesoara la Colegiul National de Muzica „George Enescu” si la Scoala gimnaziala de arte nr.1 „Iosif Sava”.
Este artist instrumentist al Operei Comice pentru Copii. A colaborat cu mai multe orchestre din tara, a obtinut premii la concursuri nationale si a participat la cursuri de maiestrie sustinute printre altii de: Guido Titze, Joris van den Hauwe, Christian Schmitt. De asemenea a obtinut o bursa Sonoro si a participat la emisiuni de radio.

Potrivit unui comunicat remis 9am, nascut la Bucuresti in 1989, Mihai Boboiescu incepe studiul fagotului cu Alexandru Popa la Scoala de Muzica Nr.3 “Cuibul cu Barza” din Bucuresti si isi desavarseste studiile in cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. A obtinut numeroase premii dintre care amintim: Premiul I la Olimpiada Nationala de Muzica – Cluj, editia 2007, Premiul I la Concursul National de Fagot editia 2013, Premiul al III-lea la concursul “Drumul spre celebritate” – editia a III-a si Premiul al II-lea la Concursul “Drumul spre celebritate”, editia din anul 2013. Atat pe perioada studiilor universitare, cat si dupa incheierea lor, sustine numeroase recitaluri atat ca solist cat si in formatii camerale. Este prezent ca solist pe scena Filarmonicii din Bacau, Ploiesti si Ramnicu Valcea, la care se adauga doua concerte alaturi de Orchestra de Camera Radio.

Pianistul Iulian Ochescu s-a nascut in 1993 la Bucuresti, iar acum este student la Master la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.
Este castigator a numeroase premii la concursuri nationale si internationale: premiul I, premiul “J.S.Bach” si marele premiu la concursul internasional “Millenium Piano”, premiul I la concursul international “Pro Piano-Romania”, premiul al II-lea la “Vienna International Piano Competition – Panmusica Austria”. La concursul „Drumul spre celebritate” de la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, a obtinut doua premii III, la editiile din anii 2014 si 2017. A studiat in cadrul unor cursuri de maiestrie cu pianisti si profesori de larga recunoastere internationala: Justus Frantz, Dan Grigore, Martin Hughes, Diana Ketler, Mihaela Ursuleasa. Este bursier al festivalului international de muzica de camera “SoNoRo” si membru al fundatiei “Remember Enescu”. In decembrie 2016, impreuna cu Duo Cello Jaya a sustinut un turneu in Vietnam.

Citeste si:
Care sunt cele mai bune accesorii și echipamente complementare...
Care sunt cele mai bune...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.