Duminica, 30 aprilie 2017, de la ora 12, in cadrul editiei a VI-a a Mogosoaia ClasicFest, vor evolua tineri muzicieni de mare valoare, laureati ai Concursului “Drumul spre celebritate”.

Cu ocazia evenimentului gazduit de Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, ii veti putea asculta pe: violoncelistul Constantin Borodin, castigatorul premiului I la editia a VII-a a competitiei amintite si pe Marius Helciu, marimbafonist care a obtinut premiul al III-lea.

Potrivit unui comunicat remis 9am, cei doi vor interpreta alternativ lucrari de: Ney Rosauro, Johann Sebastian Bach, Ludwig Albert, Alfredo Piatti, Gordon Stout si Alice Gomez.

Violoncelistul Constantin Borodin s-a nascut in 1994 la Chisinau, oras in care a absolvit Liceul „Ciprian Porumbescu”. Este student la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, clasa prof. Marin Cazacu. A obtinut premii I la concursurile: Paul Constantinescu, Mihail Jora, Alexandru Morosanu si Drumul spre celebritate. Este membru al Orchestrei Romane de Tineret. A fost beneficiarul unei burse Erasmus, studiind la Conservatorul Regal din Gent, Belgia.

Marimbafonistul Marius Helciu are 20 de ani. Studiaza la Universitatea Nationala de Arte din Iasi, clasa profesor Simion Florian si a castigat pana acum 13 premii la concursuri nationale, desfasurate la Galati, Bacau, Suceava, Piatra Neamt. Anul trecut a obtinut premiul al III-lea la Concursul „Drumul spre celebritate”, de la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia.

Taxa de vizitare a Palatului Brancovenesc de la Mogosoaia (6 lei pret intreg, 3 lei pret redus), asigura si accesul la concert.

Programul complet- aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.