Duminica 23 aprilie 2017, ora 12, editia a VI-a a Mogosoaia ClasicFest, eveniment gazduit de Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, programeaza in deschidere o serie de evenimente inedite.

Sub genericul “Classic meets jazz”, cel mai important pianist de jazz al momentului – Sorin Zlat, singurul muzician din afara SUA care a castigat vreodata "The Great American Jazz Piano Competition", impreuna cu invitatii sai, va propune o inedita invesmantare jazzistica a unor foarte cunoscute teme din muzica clasica. Recitalul in care Sorin Zlat ii va avea alaturi pe clarinetistul Sorin Zlat Sr. si pe soprana Mihaela Alexa, va fi urmat de prezentarea albumului “Endurance”, care cuprinde mai multe compozitii ale tanarului pianist.

De asemenea va invitam si la vernisajul expozitiei de fotografie “Instantanee sonore”, in care artistul fotograf Mihai Benea a selectat mai multe lucrari realizate intre anii 2011 – 2016 cu ocazia Festivalurilor ICon Arts.

Sorin Zlat Jr
. are in palmares 18 premii la concursuri internationale. A obtinut: Marele Premiu la Festivalul International de Jazz Sibiu, Marele Premiu la Festivalul de Jazz Targu Mures, Marele Premiu la Festivalul de Jazz Europafest, Marele Premiu sii premiul publicului la Festivalul de jazz de la Monaco, Premiul pentru cea mai buna trupa la Festivalul de Jazz de la Getxo - Spania, Marele Premiu la Festivalul de Jazz de la Montreux si Marele Premiu la Concursul international Jacksonville Jazz Piano Competition, S.U.A. – pentru prima data acordat unui muzician din afara SUA. A sustinut turnee in: Elvetia, S.U.A, Spania, Israel, Belgia, Turcia, Franta, Italia, Anglia, Olanda. De-a lungul carierei a colaborat cu muzicieni de marca: Jean Michelle Aublete si Clyde Conner – tobe, Lionel Vaudano-bass, Michael Parlett-saxofon, Tommy Clayden, Andy Davies-trompeta, Dennis Marks –contrabas. A fost desemnat de doua ori muzicianulul anului de catre Fundatia Muzza si aceeasi dinstinctie a primit-o din partea Uniunii Compozitorilor din Romania. Dupa succesul extraordinar din S.U.A. a lansat primul sau album „Endurance”, care contine compozitii si standarde de jazz.

Sorin Zlat Sr. a absolvit in calitate de clarinetist Conservatorul de Muzica din Iasi. Este un muzician cu o experienta foarte mare avand colaborari cu muzicieni de marca, precum: Ion Baciu Jr., Corina Chiriac, Doina Moldovan, Alexandru Arsinel, Marcel Pavel, etc si multe colaborari cu artisti din strainatate (Luxemburg, Belgia, Olanda, Israel, Anglia, Japonia, Franta, Germania, Danemarca). In anul 1979 a obtinut Marele Premiu si Premiul pentru cel mai bun solist la Concursul de jazz de la SIBIU, alaturi de trupa „Transfer”, cu care a avut numeroase concerte in tara, dar si pe scene din Europa, Asia si America.

Mihaela Alexa, nascuta in Bacau, studiaza muzica in cadrul Liceului de Arta „George Apostu” din orasul natal, urmand cursuri de pian si apoi de canto. In anul 2010 a absolvit Facultatea de Interpretare Muzicala, din cadrul Universitatii Natioanale de Muzica Bucuresti, sectia canto, iar in anul 2013 a absolvit cursurile de Master in cadrul aceleiasi facultati. In prezent este prim-solista la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galati. De-a lungul timpului a obtinut numeroase premii importante la concursuri nationale si internationale, cum ar fi: Premiul II la Concursul International de Lied „Ada Burlui” (Iasi), Premiul de Excelenta la Concursul de Lied Romanesc de la Brasov, Premiul Radio si Premiul Publicului la Concursul de opereta „Ion Dacian” (Bucuresti), Premiul Special la Concursul de Interpretare „Paul Constantinescu” (Ploiesti), Premiul pentru Cel mai tanar Interpret la Concursul International „Hariclea Darclee” de la Braila. Pe langa muzica clasica, Mihaela a cochetat incepand cu anul 2010 si cu alte stiluri muzicale – jazz si pop. A sustinut numeroase concerte in marile orase din tara si de asemenea a cantat la Paris, Bruxelles, Tel Aviv si Londra. In 2015 primeste Premiul pentru debut la Gala Premiilor de Jazz din Romania.

Artistul fotograf Mihai Benea
este recunoscut in egala masura pentru fotografie documentara, cat si pentru peisagistica, portret sau fotojurnalism. Mihai Benea a fost fotograf de presa din anul 2004 pana in 2010, lucrand pentru trusturile Ringier Romania si Adevarul Holding. Fotografiile sale au aparut in mai multe publicatii: Capital, Forbes, Unica, Bolero, OK, Adevarul, Libertatea, Click TV. In portofoliul sau de portretist se regasesc figuri celebre din business, gastronomie, medicina, cultura, media sau politica. Lansandu-se ca freelancer incepand cu anul 2011, colaboreaza cu o multitudine de institutii, organizatii, agentii de publicitate si companii private, dedicandu-se, in acelasi timp, proiectelor fotografice personale.

Citeste si:
Festivalul de Jazz de la Montreux va avea anul acesta o scenă...
Festivalul de Jazz de la...

Potrivit unui comunicat remis 9am, cu ocazia expozitiei “Instantanee sonore”, Mihai Benea surprinde cu lucrari realizate in timpul desfasurarii Festivalurilor ICon Arts, cu ocazia unor concerte, spectacole sau repetitii si realizeaza astfel o simbioza intre mai multe arte. Dupa Palatul Mogosoaia, expozitia va fi dusa la Roma, pentru a fi prezentata publicului Festivalului ICon Arts Roma 2017, gazduit in luna august de Accademia di Romania.

O mare parte dintre protagonistii fotografiilor au sustinut concerte in cadrul editiilor anterioare ale „Mogosoaia ClasicFest” si ale Concursului “Drumul spre celebritate”. Printre acestia se numara: David Malis, John Betsch, Razvan Suma, Mircea Tiberian, Alexandru Anastasiu, Mircea Ardeleanu, Adrian Mantu, Emil Visenescu, Ladislau Csendes, etc.

Citeste si:
...

Taxa de vizitare a Palatului Brancovenesc de la Mogosoaia (5 lei pret intreg, 2 lei pret redus), asigura si accesul la concert si la expozitie.

Programul complet poate fi consultat aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.