Caitlyn Jenner, fost campion olimpic la decatlon, cunoscut pana in 2015 sub numele de Bruce Jenner, spune ca a efectuat o operatie de schimbare de sex in luna ianuarie, la doi ani dupa ce anuntase ca a inceput tranzitia pentru a deveni femeie, informeaza Reuters.

Caitlyn Jenner, in varsta de 67 de ani, una dintre cele mai cunoscute femei transgender din Statele Unite, a dezvaluit in volumul ei de memorii - ce va fi publicat in curand - ca a suportat operatia de schimbare de sex in luna ianuarie si ca a decis sa faca publica aceasta informatie, pentru ca ”oamenii sa nu ii mai arunce priviri mirate”.

”Voiati sa stiti, iar acum stiti. E motivul pentru care aceasta va fi prima data si, totodata, ultima data, cand voi vorbi despre acest lucru”, a scris Caitlyn Jenner in volumul ei de memorii, intitulat ”The Secrets of My Life”.

Pasaje din aceasta carte au fost publicate de tabloidul RadarOnline, luni, cu cateva saptamani inainte de aparitia volumului in librariile americane, pe 25 aprilie. Reprezentantii editurii Grand Central Publishing au declarat, marti, ca nu doresc sa faca niciun comentariu pe seama fragmentelor publicate online inainte de lansarea oficiala a cartii.

Caitlyn Jenner si-a anuntat noua identitate in urma cu doi ani

Jenner si-a anuntat noua identitate intr-un interviu televizat din aprilie 2015 si a dezvaluit ca si-a schimbat prenumele - din Bruce in Caitlyn - intr-un interviu pe care l-a acordat in iulie 2015 revistei Vanity Fair.

Jenner, tatal vitreg al vedetelor de reality-show Kim, Kourtney si Khloe Kardashian, a avut, ulterior, propriul reality-show care a relatat tranzitia sa de la barbat la femeie.

Potrivit fragmentelor din volumul ei de memorii, Jenner spune ca acea operatie de schimbare de sex, o interventie chirurgicala costisitoare si complexa, a avut succes si ca, in prezent, ea se simte ”nu numai minunat, ci si eliberata”.

Caitlyn Jenner mai spune ca faptul ca a avut un penis nu reprezenta ”niciun dar special si nici nu avea o utilitate” si ca dorea sa aiba ”toate partile anatomice corecte”. ”Eram obosita sa tot ascund tot timpul acel lucru blestemat”, a adaugat ea.

Multe persoane transgender se simt inconfortabil, la fel ca Jenner, atunci cand le sunt adresate intrebari stanjenitoare despre organele lor genitale, desi cele mai multe dintre aceste persoane renunta in cele din urma la operatia de schimbare de sex, invocand costul ridicat al acestei interventii chirurgicale.

Citeste si:
Ponta: Domnul Fifor urmeaza sa aiba o operatie de schimbare de sex...
Ponta: Domnul Fifor urmeaza...

Doar 11% dintre femeile transgender decis sa isi extirpeze organele sexuale masculine si doar 12% apeleaza apoi la o vaginoplastie, potrivit unui sondaj realizat in 2016 de National Center for Transgender Equality.

Caitlyn Marie Jenner, nascuta pe 28 octombrie 1949, este o personalitate de televiziune americana, cunoscuta pana in 2015 sub numele de Bruce Jenner.

Bruce Jenner a doborat de trei ori recordul mondial in proba de atletism intre anii 1975-1976 si a devenit campion olimpic in aceasta proba in anul 1976 la Jocurile Olimpice de la Montreal. De atunci, celebrul sportiv a fost declarat ”erou al Americii” si si-a construit o cariera de succes in televiziune, film si moda.

A fost casatorit de trei ori - cu Chrystie Crownover (1972-1981), Linda Thompson (1981-1986) si Kris Kardashian (1991-2015) - si are sase copii: Burton si Cassandra cu prima sotie, Brandon si Sam Brody cu a doua sotie si top-modelele Kendall si Kylie cu cea de-a treia sotie.

Citeste si:
Vedete care au facut schimbare de sex
Vedete care au facut operatie...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.