Actorul american Harrison Ford, care detine licenta de pilotaj, si-a facut mea culpa pentru ca in februarie a aterizat cu avionul sau usor pe spatiul destinat taxiurilor, spunand ca el este "fraierul" care a ratat pista, conform unei inregistrari audio data publicitatii, scris Reuters.

Discutia cu controlorul de trafic a decurs astfel: "Buna! Sunt Husky Eight-Niner Hotel Uniform", s-a identificat Ford. "Eu sunt fraierul care a aterizat in parcarea pentru taxiuri".

Vedeta din "Star Wars" si "Indiana Jones" si-a dat seama ca a ratat pista si a explicat controlorului de trafic ca a fost incurcat de doua avioane.

In inregistrarea data publicitatii de Federal Aviation Administration, controlorul de trafic aerian i-a cerut lui Ford sa se identifice, asigurandu-l ca ce a facut nu este "mare lucru".

"Este mare lucru pentru mine", a raspuns actorul.

Harrison Ford, in varsta de 74 de ani, care detine licenta de pilot, a primit permisiunea de a ateriza cu avionul sau, pe 13 februarie, pe aeroportul John Wayne din comitatul Orange din California.

Starul hollywoodian a confundat pista de aterizare si a coborat pe o pista paralela, zburand la mica distanta deasupra unui avion al companiei American Airlines, la bordul caruia se aflau 110 pasageri si care astepta permisiunea de a decola.

Harrison Ford a fost implicat de-a lungul timpului in mai multe incidente aviatice.

In 2015, actorul a suferit rani destul de serioase dupa ce avionul pe care il pilota - un model vintage - s-a prabusit pe un teren de golf din Los Angeles.

In 1999, Harrison Ford a efectuat o aterizare fortata cu elicopterul, in timpul unui zbor de instructie, in Los Angeles. Atat actorul, cat si instructorul lui au scapat nevatamati.

Starul de cinema a suferit accidentari si in afara cabinei de pilotaj. In 2014, actorul si-a fracturat un picior in timpul filmarilor de la o scena pentru cel mai recent film din seria ”Star Wars”, dupa ce a fost prins sub o usa hidraulica, in interiorul unei replici a celebrei nave spatiale Millennium Falcon din aceasta franciza cinematografica.

Citeste si:
OFICIAL: Nasser Al-Attiyah va fi pilot Dacia în Raliul Dakar din 2025
OFICIAL: Nasser Al-Attiyah va...

Harrison Ford a inceput sa ia lectii de pilotaj aerian dupa ce a trecut de varsta de 50 de ani si detine mai multe avioane, relateaza News.ro.

Harrison Ford, nascut pe 13 iulie 1942, este un actor american, care a devenit celebru pe plan mondial cu rolurile principale interpretate in francizele cinematografice ”Razboiul stelelor” si ”Indiana Jones”. Starul hollywoodian s-a remarcat si in alte filme de succes, precum ”Apocalipsul acum”, ”Vanatorul de recompense”, ”Evadatul” si ”Air Force One”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.