Gabriel Mafa, bateristul si fondatorul grupului rock timisorean Negura Bunget, a murit marti, la varsta de 42 de ani, potrivit unul anunt facut de solistul formatiei, Tibor Kati.
”Cu durere in suflete, va informam despre moartea prietenului si colegului nostru Gabriel Mafa 'Negru' care a murit astazi, 21 martie 2017, la varsta de 42 de ani. Regretam profund incetarea din viata a omului care a cladit si sustinut Negura Bunget si care si-a dedicat intreaga viata lucrurilor sacre din cultura noastra, aducand-o la viata prin muzica si transmitand-o diverselor generatii de pretutindeni. Speram ca mostenirea sa va continua sa incante si sa consoleze pe aceia pe care i-a lasat in urma. Cu regret si tristete, transmitem sincere condoleante familiei sale si acelora care l-au cunoscut si indragit in aceasta viata”, a fost mesajul publicat pe Facebook, marti seara, de Tibor Kati, solist al trupei incepand din 2013.


Negura Bunget (Timisoara), infiintata in 1995, este una dintre cele mai cunoscute formatii romanesti de black metal la nivel european. Trupa a debutat cu albumul ”Zirnindu-sa” (1996). Au urmat alte sapte materiale - compilatii si materiale de studio, concerte in tara, dar si in strainatate. Cel mai nou album lansat este ”Zi” (2016).


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.