La Sinaia, debuteaza o noua editie a Stagiunii “Sunetul muzicii”, organizata de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania si Muzeul National Peles.

Astel, pentru al IX-lea an consecutiv localnicilor si turistilor de pe Valea Prahovei li se ofera o atractie culturala unica.

Sambata 25 martie 2016, de la ora 16, in Sala de muzica a Castelului Peles, sunteti invitati la un eveniment de exceptie, prin care vor fi evocate doua mari personalitati ale culturii romane: Tudor Arghezi si Dinu Lipatti, evenimentul fiind prilejuit de comemorarea a 50 de ani de la trecerea in eternitate a poetului si de implinirea a 100 de ani de la nasterea marelui pianist si compozitor.

Potrivit unui comunicat remis 9am, in lirica argheziana va recita actrita Adriana Titieni, iar creatii ale lui Dinu Lipatti, dar si lucrari foarte cunoscute din repertoriul celebrului pianist, vor fi interpretate de doua certitudini ale generatiei tinere de slujitoare ale instrumentului cu claviatura, pianistele: Andra Demidov si Andreea Moisescu Cicireaga, doua muziciene, care au in palmares numeroase premii la concursuri nationale si internationale, concerte cu orchestre importante din Romania, recitaluri pe scene din tara si strainatate.

Stagiunea „Sunetul muzicii” va mijlocii 10 intalniri intre marea muzica si iubitorii artei sunetelor.
Recitalurile de la Castelul Peles, bijuterie arhitectonica, simbol cultural, istoric si estetic romanesc – se vor defasura in perioada martie – octombrie 2017, iar printre invitati se numara: Trio Energico din Ungaria, Analia Selis, violoncelistul Razvan Suma, specialistul in interpretarea muzicii renascentiste si baroce Nicolae Szekely sau laureatii editiei a VII-a a Concursului „Drumul spre celebritate” de la Palatul Mogosoaia.

Mai multe amanunte- aici.

Accesul se face pe baza de invitatie, care poate fi obtinuta scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.