Meryl Streep a declarat, sambata, ca designerul Karl Lagerfeld i-a ”distrus” bucuria generata de participarea la gala premiilor Academiei de film americane, dupa ce designerul casei Chanel a acuzat-o in mod eronat pe celebra actrita, declarand in public ca vedeta americana a fost platita pentru a purta pe covorul rosu de la gala Oscar 2017 o rochie creata de o alta casa de moda, informeaza Reuters.

Meryl Streep a facut acea declaratie publica, sambata, pentru a raspunde unei afirmatii facute in aceasta saptamana de Karl Lagerfeld, in care acesta a spus ca renumita actrita a decis sa renunte la o rochie Chanel pe care urma sa o poarte la gala Oscar deoarece a aflat ca ar putea fi platita daca va accepta sa poarte o rochie creata de un alt designer.

Declaratia lui Lagerfeld a fost preluata de majoritatea ziarelor si posturilor de televiziune din lumea intreaga.

”Stirea a fost preluata pe plan global si continua, global, sa imi distruga bucuria de a participa la Oscaruri, cu ocazia celei de-a 20-a nominalizari din cariera mea, o nominalizare care a stabilit un nou record, si va eclipsa aceasta realizare in ochii mass-media, colegilor si publicului”, a spus Meryl Streep, in varsta de 67 de ani, intr-o declaratie publica.

Meryl Streep, una dintre cele mai talentate si mai apreciate actrite din generatia sa, a fost nominalizata la premiile Oscar 2017, ce vor avea loc duminica seara la Los Angeles, cu rolul unei cantarete excentrice de opera in comedia cu accente dramatice ”Florence Foster Jenkins”. Vedeta americana a castigat deja trei premii Oscar.

Ea a refuzat sa accepte sambata scuzele lui Karl Lagerfeld, care a recunoscut ca ”a inteles in mod eronat faptul ca Meryl Streep ar fi ales un alt designer datorita unei remuneratii” si a spus ca regreta foarte mult aceasta controversa.

”«Declaratia» generala prin care domnul Lagerfeld si-a exprimat regretul pentru aceasta «controversa» nu echivaleaza cu prezentarea unor scuze”, a spus Meryl Streep.

Meryl Streep, nascuta pe 22 iunie 1949, este considerata una dintre cele mai talentate actrite de teatru, film si televiziune din generatia sa. A debutat pe marile ecrane in anul 1977 cu un rol in filmul ”Julia” si, dupa un singur an, in 1978, a castigat premiul Emmy cu un rol jucat in miniseria TV ”Holocaust” si a primit prima nominalizare la Oscar din cariera sa prestigioasa, gratie prestatiei din filmul ”Vanatorul de cerbi/ The Deer Hunter”.

Nominalizata de 20 ori de Academia de film americana, Meryl Streep are mai multe nominalizari la Oscar decat oricare actor sau actrita din istorie si a castigat acest trofeu de trei ori - pentru rol secundar in filmul ”Kramer Vs. Kramer/ Kramer contra Kramer” (1979) si Oscarul pentru rol principal in doua ocazii, pentru rolurile din ”Sophie's Choice/ Alegerea Sophiei” (1982) si ”The Iron Lady/ Doamna de fier” (2011). A impresionat si in alte filme bine primite de public si criticii de specialitate, precum ”Iubita locotenentului francez”, ”Departe de Africa”, ”Casa spiritelor”, ”Raul ucigas”, ”Podurile din Madison County”, ”Orele”, ”Diavolul se imbraca de la Prada”, ”Julie si Julia” si ”Tinutul din mijlocul verii”.

A castigat al doilea premiu Emmy in 2004 cu rolul din miniseria TV ”Ingeri din America”, produsa de postul HBO, si a fost recompensata de-a lungul anilor cu noua Globuri de Aur. A primit premiul pentru intreaga cariera din partea Institutului American de Film (AFI) in 2004 si cu Kennedy Center Honour in 2011, pentru contributia adusa promovarii si dezvoltarii culturii americane. Presedintele Barack Obama i-a oferit in 2010 National Medal of Arts si, in 2014, Presidential Medal of Freedom. In 2003, Meryl Streep a primit din partea guvernului francez Ordinul Artelor si Literelor in rang de Comandor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.