Kellyanne Conway, consiliera apropiata a presedintelui american Donald Trump, a facut joi reclama produselor fiicei acestuia, Ivanka Trump, transmite Reuters, citata de HotNews.

"Mergeti sa cumparati marfa lui Ivanka... O sa merg si eu sa-mi iau cate ceva azi", a spus Conway la televiziunea Fox News, intr-un interviu acordat chiar din interiorul Casei Albe. "O sa bag aici o reclama gratuita: mergeti toti sa cumparati azi", a insistat ea, desi regulile de etica din SUA interzic angajatilor Executivului sa isi foloseasca functiile pentru a promova produse sau pentru avantaje personale ale prietenilor.

Presedintele comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentantilor, Jason Chaffetz - republican, ca si presedintele - a declarat agentiei Associated Press, preluate de Reuters, ca reclama facuta de consiliera lui Trump a fost "clar dincolo de limita, inacceptabila".

Doua organizatii non-profit pentru promovarea eticii au inregistrat reclamatii la Biroul pentru Etica Guvernamentala (OGE) si la Biroul Consilierului Juridic al Casei Albe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.