Actorul britanic Sir John Hurt, dublu nominalizat la Oscar pentru interpretarile sale din ''The Elephant Man" (1980), rol principal si "Midnight Express"(1978), rol secundar a incetat din viata la varsta de 77 de ani, informeaza stirileprotv.ro.

Actorul a decedat dupa o lunga batalie cu un cancer pancreatic, cu care a fost diagnosticat in anul 2015. La acel moment, starul britanic avea 75 de ani si a anuntat ca va lucra, in ciuda diagnosticului.

Printre cele mai cunoscute roluri ale sale se numara cel din filmul "Expresul de la miezul noptii" (1978) si cel din serialul TV "The Naked Civil Servant" (1975), care i-a adus un premiu BAFTA. A primit o alta nominalizare la BAFTA pentru rolul din filmul SF "Alien" regizat de Ridley Scott - un film ce contine una dintre cele mai memorabile scene din istoria cinematografiei, in care un animal extraterestru iese din stomacul personajului interpretat de starul britanic.

Multi dintre criticii de film considera insa ca cel mai impresionant rol al sau al fost cel din filmul "Omul elefant" in care a jucat personajul Joseph Merrick. Starul britanic a facut si alte roluri memorabile in filmele din seria "Harry Potter", cele din franciza "Hellboy", "V de la Vendetta", "Indiana Jones si regatul craniului de cristal", "Un spion care stia prea multe", "Expresul zapezii" si "Indragostitii mor ultimii".

La inceputul anului 2015, John Hurt a fost innobilat si a primit din partea reginei Elizabeth a II-a titlul de cavaler al Ordinului Imperiului Britanic pentru servicii deosebite aduse artei dramatice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.