Marele actor Florin Piersic implineste vineri varsta de 81 de ani.

Florin Piersic s-a nascut in 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, si a jucat de-a lungul carierei in numeroase filme, printre care "Mihai Viteazul", "Drumul oaselor", "Pintea", "Columna", dar si in piese de teatru.

Actorul a fost decorat, printre altele, cu Ordinul Meritul Cultural in 1967, iar in anul 2002, cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler.

Anul trecut, cu o zi inainte de implinirea celor 80 de ani, presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat decretul prin care i-a acordat mestrului titlul onorific de "Artist al Poporului", titlul fiind oferit pentru activitatea sa si pentru contributia la relatiile culturale bilaterale.

La ceas aniversar, Florin Piersic a vorbit intodeauna cu recunostinta despre parintii sai, noteaza romaniatv.net: "Asta e cel mai important lucru pe care vreau sa vi-l spun. Sigur ca ma rog la Hristos si Maica Domnului, dar eu ma rog la mama mea. Eu o socotesc pe mama mea, VERA PIERSIC, o sfanta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.