Peste doua milioane de oameni au luat parta la manifestatiile anti-Trump organizate in mai multe orase din Statele Unite.

La Washington, Madonna le-a spus femeilor aflate la protest ca s-a gandit mult sa arunce in aer Casa Alba, dar e constienta ca asta nu va schimba faptul ca Donald Trump este acum noul presedinte. Dupa discursul cantaretei, Serviciul Secret a transmis ca va incepe o investigatie.

Cu caciuli sau palarii roz pe cap, peste doua milioane de persoane, majoritatea femei, au participat sambata, in Statele Unite, la “Marsurile femeilor”, organizat pentru apararea drepurilor civile si impotriva presedintelui republican Donald Trump, potrivit AFP.

La Marsul Femeilor de la Washington mai multe vedete au tinut discursuri anti-Trump.

Madonna a continuat cu unul dintre cele mai dure discursuri la adresa noii conduceri de al Casa Alba.

"Detractorilor care cred ca acest mars nu va duce la nimic: "Fuck you!", a strigat ea. "Este inceputul unei schimbari care se cere, care cere sacrificii, care ne va indemna sa facem alegeri diferite. Sunteti pregatiti?", i-a intrebat ea pe manifestanti. "Da, suntem pregatiti", au raspuns multimile.

"Sunt furioasa. M-am gandit sa arunc in aer Casa Alba. Dar stiu ca asta nu va schimba nimic. Nu putem cadea prada disperarii. Trebuie sa ne iubim unul pe altul, altfel murim. Aleg dragostea. Sunteti de acord cu mine?", si le-a cerut manifestantilor sa strige: "Alegem dragostea!", au continuat femeile.

Madonna a cantat in final piesa "Express Yourself", dar si o alta dedicata noii guvernari de la Casa Alba - "I'm Not Sorry".

Ca urmare a discursului dur al cantaretei, Secret Service a transmis ca o va cerceta pe Madonna, potrivit DailyMail.

O jumatate de milion de oameni a participat la protestele de sambata din Statele Unite, potrivit CNN. Alte 600 de manifestatii anti-Trump au avut loc peste tot in lume, cu un milion de participanti in total, anunta DailyMail.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.