HISTORY® difuzeaza in premiera un documentar exclusiv numit “Presedintele Obama: La persoana intai”, in care presedintele Barack Obama vorbeste in exclusivitate despre timpul petrecut in aceasta functie: succesele si esecurile prin care a trecut, dificultatile pe care le-a avut cu Congresul, relatiile rasiale din timpul mandatului sau si ce va insemna candidatura Trump pentru mostenirea pe care a lasat-o.

Noile interviuri oneste si in profunzime cu presedintele SUA, realizate inainte si dupa alegerile prezidentiale din 2016, sunt produse sub forma unui documentar special de doua ore care reprezinta o examinare unica a presedintiei Obama, din interior spre exterior.

“Presedintele Obama: La persoana intai” infatiseaza ultimul si cel mai cuprinzator interviu televizat al lui Barack Obama din biroul sau, constand in aproape doua ore de conversatie din interiorul Casei Albe. Documentarul special va fi transmis in exclusivitate la HISTORY vineri, 3 februarie, de la ora 22:00.

In 2009, Barack Obama a fost investit ca cel de-al 44-lea presedinte al SUA

Primul presedinte afro-american, Obama a candidat cu sloganul “Change We Can Believe In” (Schimbarea in care putem crede) si pentru multi a intruchipat promisiunea a ceea ce inseamna sa fii american. Dar tara la conducerea careia a fost ales se confrunta cu una dintre cele mai dificile perioade la orizontul careia se profila amenintator o grava criza economica. Opt ani mai tarziu, in timp ce tara se pregateste pentru un nou presedinte, mostenirea lui Obama este analizata si dezbatuta. In timp ce istoricii vor reflecta asupra administratiei Obama zeci de ani de acum inainte, in cele din urma nu este o perspectiva mai puternica decat aceea a Presedintelui insusi.

“Presedintele Obama: La persoana intai” include interviuri cu membri ai cabinetului presedintelui Obama, ai Congresului si reprezentanti ai presei, inclusiv cu: vicepresedintele Joe Biden; secretarul de stat John Kerry; secretarul trezoreriei, Tim Geithner; fostul ministru al justitiei, Eric Holder; consilierul pentru securitate nationala si ambasador SUA la Natiunile Unite, Susan Rice; seful de cabinet, Denis McDonough; consilierul prezidential Valerie Jarrett; consilierul adjunct pentru securitate nationala, Ben Rhodes; fostul sef de cabinet, Rahm Emanuel; fostul ministru al educatiei, Arne Duncan; liderul minoritatii democrate din Senat, Harry Reid; liderul majoritatii republicane din Senat, Mitch McConnell; fostul lider al majoritatii republicane din Camera Reprezentantilor, Eric Cantor si multi altii.

Citeste si:
Care este artistul despre care Delia ar face un documentar!...
Care este artistul despre...

Potrivit unui comunicat remis 9am, documentarul este produs pentru HISTORY de Texas Crew Productions. David Karabinas, Joshua DuBois si Michelle DuBois sunt producatorii executivi. Russ McCarroll este producatorul executiv pentru HISTORY. A+E Networks detine drepturile de distributie la nivel mondial pentru “Presedintele Obama: La persoana intai”.

In Romania, documentarul “Presedintele Obama: La persoana intai” are premiera pe HISTORY vineri, 3 februarie, de la ora 22:00, fiind difuzat si duminica, 5 februarie, de la ora 12:00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.