Vedeta francizei Star Wars Carrie Fisher a murit, marti seara, in urma unui stop cardiac. Actrita avea 60 de ani.

"Cu adanca tristete Billie Lourd confirma ca iubita ei mama, Carrie Fisher, a murit la ora 8.55 in aceasta dimineata. A fost iubita de intreaga lume si ne va lipsi", se arata in declaratia transmisa de purtatorul de cuvant al familiei in numele fiicei vedetei, Billie Lourd.

Vineri, Carrie Fisher, interpreta Printesei Leia din seria ”Star Wars” a intrat in stop cardiorespirator cu doar cateva minute inainte ca avionul in care se afla, ce efectua o cursa pe ruta Londra - Los Angeles, sa aterizeze pe pista principalului aeroport din metropola americana, ea fiind spitalizata.

Ulterior, s-a anuntat ca starea ei medicala este stabila.

Carrie Fisher, nascuta pe 21 octombrie 1956, este fiica actritei Debbie Reynolds si a cantaretului Eddie Fisher. A devenit celebra cu rolul Printesei Leia din trilogia initiala a francizei ”Star Wars” (1977-1983), pe care l-a reluat si in cel mai recent film din aceasta serie, ”Star Wars: Trezirea Fortei”. S-a remarcat si in alte filme, precum ”Sampon/ Shampoo” (1975), ”Fratii Blues/ The Blues Brothers” (1980), ”Hannah si surorile ei/ Hannah and Her Sisters” (1986), ”Vecinii/ The Burbs” (1989) si ”Cand Harry a cunoscut-o pe Sally/ When Harry Met Sally” (1989).

Carrie Fisher a avut o singura fiica

Actriţa americană a scris patru romane şi trei volume de memorii şi a fost căsătorită cu muzicianul Paul Simon în perioada 1983-1984.

Carrie Fisher a avut apoi o relaţie cu impresarul Bryan Lourd în perioada 1991 - 1994). Cei doi au împreună o fiică, Billie Catherine Lourd, născută pe 7 iulie 1992.

Mii de mesaje de condoleante pentru Carrie Fisher

Moartea vedetei din Star Wars Carrie Fisher a provocat reacţii în lumea showbiz-ului, partenerul ei din film Mark Hamill declarându-se devastat, în timp ce alte vedete îi elogiază talentul ca actriţă şi ca scriitoare şi transmit condoleanţe familiei.

Mark Hamill, cel care, în prima serie a Trilogiei Războiul Stelelor, a jucat rolul lui Luke Skywalker, fratele Prinţesei Leia (interpretată de Carrie Fisher), a transmis pe Twitter că este devastat.

Whoopi Goldberg a postat şi ea un mesaj, în care spune că Fisher era mai veselă şi mai inteligentă decât ar avea cineva dreptul să fie şi transmite condoleanţe mamei şi fiicei actriţei. Primarul Londrei Sadiq Khan scrie: "Odihneşte-te în pace Carrie Fisher - un talent veritabil care ne va lipsi foarte mult".

Ellen DeGeneres comentează şi ea: "Carrie Fisher a fost o scriitoare şi o actriţă strălucită, dar şi o prietenă. Era atât de veselă. Nu pot să cred că a murit". Actriţa Joan Collins spune că este cu sufletul alături de Debbie Reynolds la moartea talentatei ei fiice Carrie. "Au fost prea multe morţi anul acesta", afirmă Collins.

Citeste si:
Un actor din „Star Wars” a decedat din cauza COVID-19
Un actor din „Star Wars” a...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.