Actrita Zsa Zsa Gabor a incetat din viata duminica dupa-amiaza la varsta de 99 de ani. Gabor este o adevarata legenda a Hollywood-ului, cunoscuta pentru frumusete, eleganta, dar si pentru cele noua casnicii, fiind la un moment dat casatorita cu fondatorul lantului hotelier Hilton. Ea s-a nascut in Ungaria, iar dupa izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial a emigrat in Statele Unite, relateaza Reuters.

Agentul Ed Lozzi a anuntat ca actrita de origine maghiara a decedat in propria locuinta, ea urma sa implineasca 100 de ani in februarie, insa a murit in urma unui atac de cord.

Actrita este cunoscuta mai degraba pentru personalitate si frumusete, dar si pentru cele noua casnicii cu barbati prosperi, printre care se numara inclusiv fondatorul lantului international de hoteluri, Conrad Hilton. Zsa Zsa Gabor s-a casatorit pentru prima data la varsta de 20 de ani cu diplomatul turc Burhan Asaf Belge.

Ultimul mariaj al actritei maghiare a inceput la varsta de 70 de ani cu cetateanul american de origine germana, Frederic Prinz von Anhalt, cunoscut pentru ca a platit-o pe printesa Marie-Auguste von Anhalt pentru a-l adopta in 1980.

Desi talentul ei actoricesc era rareori laudat de critici, Zsa Zsa Gabor a reusit sa-si lanseze o cariera de lunga durata la Hollywood. Aceasta a jucat in 41 de filme de-a lungul unei cariere de 44 de ani si in multe alte seriale realizate in studiourile din Los Angeles.

Cele mai bune roluri jucate de actrita maghiara au fost in ”Moulin Rouge” si ”Lili”

”Poate sunt un caracter, dar nu vreau sa devin o actrita specializata in caractere”, a declarat Zsa Zsa Gabor in anii '70, atunci cand a inceput sa refuze roluri figurante in filmele de la Hollywood.

Gabor a avut un mare succes in aparitiile televizate, in special dupa ce a recunoscut ca ii striga pe toti oamenii pe care ii intalneste ”draga”, cu un puternic accent unguresc, pentru ca este incapabila sa isi aminteasca nume si adeseori face glume despre cele noua casnicii sau despre opulenta din propria viata.

”Sunt o gospodina minunata. De fiecare data cand parasesc un barbat, eu ii pastrez casa”, a declarat la un moment dat actrita maghiara.

Zsa Zsa Gabor a stat departe in ultimii ani de lumina reflectoarelor din cauza problemelor grave de sanatate

Aceasta a ramas partial paralizata in urma unui accident de masina, care a avut loc in 2002 in Beverly Hills. De asemenea, actrita a supravietuit in urma a doua accidente vasculare cerebrale din 2005 si 2007.

In 2011, medicii i-au amputat piciorul drept deasupra genunchiului din cauza unei infectii puternice, care ii punea in pericol viata. De asemenea, cu doar doua zile inainte de aniversarea ei de 99 de ani, actrita a ajuns in stare grava la spital din cauza unor probleme respiratorii.

Citeste si:
Amber Heard, noi acuzații în procesul momentului de la Hollywood:...
Amber Heard, noi acuzații în...

Zsa Zsa Gabor s-a nascut intr-o familie bogata de evrei maghiari si a reusit sa castige in 1936 concursul de frumusete Miss Ungaria. Dupa izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial, Zsa Zsa Gabor a fugit impreuna cu surorile ei, Magda si Eva, in Statele Unite, scrie News.ro.

La scurt timp dupa ce surorile au ajuns la Hollywood, Eva a inceput sa lucreze ca actrita, in vreme ce Zsa Zsa s-a casatorit cu antreprenorul Conrad Hilton.

In 1949, Zsa Zsa s-a casatorit cu ”adevarata ei iubire”, actorul britanic George Sanders. Insa, acesta a divortat de frumoasa unguroaica si s-a casatorit cu sora ei, Magda Gabor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.