Nominalizarile pentru cel mai bun film dramatic si cel mai bun regizor la aceasta categorie marcheaza o revenire notabila a starului cazut in dizgratie Mel Gibson, in timp ce filmul "Silence", al regizorului Martin Scorsese, a fost lasat in afara cursei pentru Globurile de Aur, scrie marti The Guardian pe un blog dedicat filmului.

Nominalizarile la Globurile de Aur din acest an ies in evidenta prin faptul ca l-au readus pe Mel Gibson la masa principala de la Hollywood, un loc la care multi credeau ca nu va mai avea acces. Remarcile sale antisemite si dizgratia care a urmat par acum iertate, daca nu uitate, iar filmul sau de razboi "Hacksaw Ridge" a primit la categoria drama nominalizari pentru cea mai buna regie, cel mai bun film si cel mai bun actor (Andrew Garfield).

Potrivit blogului The Guardian, este "destul de iesit din comun" faptul ca filmul lui Scorsese, "Silence", a fost lasat pe dinafara. Desi filmul are defectele sale, el este opera unui regizor foarte profund si plin de substanta, poate cel mai important in activitate din SUA de astazi. Ideea ca a pierdut nominalizarea in detrimentul lui "Lion" de pilda, este posibil sa-i fi stricat micul dejun lui Martin Scorsese, scrie The Guardian.

De aceeasi soarta au avut parte si filmele "Paterson", al regizorului Jim Jarmusch, "Love & Friendship", al lui Whit Stillman, sau "I, Daniel Blake", al lui Ken Loach, scrie Agerpres.

Printre omisiunile notabile la categoria drama este si "Jackie", un film despre momentele prin care a trecut vaduva presedintelui John F. Kennedy in saptamana de dupa asasinarea sa. Totusi, Natalie Portman a primit o nominalizare la categoria cea mai buna actrita in rol principal intr-un film dramatic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.