Actorul britanic Peter Vaughan, cunoscut pentru rolurile interpretate in serialele de televiziune ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” si ”Porridge”, a murit la varsta de 93 de ani, informeaza BBC.

Decesul actorului a fost confirmat de agentul lui de presa, Sally Lon-Inness: ”Confirm vestea trista ca Peter Vaughan a murit in aceasta dimineata, in jurul orei 10.30. A murit impacat, inconjurat de membrii familiei sale”, scrie News.ro.

Nascut in 1923, actorul s-a remarcat in anii 1960 si a devenit un artist usor de recunoscut de telespectatorii britanici, deoarece a interpretat numeroase personaje secundare in teatru, film si televiziune.

Peter Vaughan a devenit cunoscut generatiilor mai tinere de telespectatori gratie personajului Maester Aemon din serialul ”Game of Thrones”, produs de HBO. In serialul ”Porridge” a jucat rolul Grouty.

Peter Vaughan s-a remarcat si in alte productii de televiziune de succes, precum ”Citizen Smith”, ”Chancer” si ”Our Friends in the North”.

De asemenea, a jucat personajul William Stevens in filmul ”The Remains of the Day”, regizat de Merchant Ivory.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.