Mult-aclamatul scriitor George R. R. Martin, autorul celebrei serii literare "A Song of Ice and Fire" (''Cantec de gheata si foc''), ce sta la baza serialului de televiziune "Game of Thrones" (''Urzeala tronurilor''), a fost primit ca o vedeta rock, in acest weekend, la Targul International de Carte din Guadalajara, Mexic.

Acesta a raspuns la unele dintre intrebarile fanilor cu privire la sfarsitul seriei despre care a dezvaluit ca va fi ''dulce-amarui'', informeaza EFE citat de Agerpres.

Desi biletele pentru acest eveniment au fost epuizate cu cateva zile inainte, fanii au format cozi prelungi in zonele de acces la acest eveniment despre care Martin a scris pe blogul sau ca va fi ultima sa aparitie publica din acest an.

Cu zambetul pe buze, scriitorul in varsta de 68 de ani a raspuns la intrebarile primite din partea fanilor, extrase dintr-o urna verde. Una dintre acestea a fost daca autorul crede in finaluri fericite. El a raspuns ca astfel de finaluri conventionale, precum cel faurit de J.R.R. Tolkien in ''Stapanul inelelor'', nu au loc in istorie si nu se petrec in viata reala.

''Nu pot spune cum se va incheia (seria — n.r.), dar pot spune ca va fi probabil un sfarsit dulce-amarui'' mai degraba decat unul fericit'', a declarat autorul.

De asemenea, intrebat daca va mai omori vreunul dintre personajele preferate ale fanilor, scriitorul american celebru pentru mortile neasteptate cu care curma destinele personajelor sale, a glumit spunand ca acest lucru are o limita: ''Sotia mea are un personaj preferat si a amenintat ca ma paraseste daca il omor''. Autorul nu a lasat insa sa se inteleaga care este acesta.

Cu privire la cea mai arzatoare intrebare, legata de lansarea celei de-a sasea carti din serie, mult-asteptata ''The winds of winter'', Martin a declarat ca este un ''scriitor lent'. ''Cu cat imbatranesc, cu atat scriu mai incet'', a spus scriitorul care a declarat in 1996 ca ritmul sau era de un roman pe an.

Facand referire la faptul ca "A Song of Ice and Fire" trebuia sa fie de fapt o trilogie, autorul a declarat: ''In inocenta mea, am crezut ca se va incheia in trei ani (...); dureaza putin mai mult''.

Citeste si:
Game of Thrones: o batalie filmata 55 de zile pentru sezonul final
Game of Thrones: 55 de nopti...

Intrebat care dintre personajele din seria sa ar fi un bun conducator in viata reala, George R.R. Martin a declarat ca acesta ar fi Tyrion Lannister care ''nu ar fi neaparat un lider iubit, dar ar avea intelectul necesar pentru asta (...) si nu ar fi naiv''. ''Sau Dany (Daenerys), daca si-ar aduce dragonii'', a subliniat scriitorul adaugand ca rezultatele ''alegerilor din Statele Unite ar fi fost foarte diferite daca Hillary (Clinton — n.r.) ar fi avut dragoni''.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.