Actorul de la Hollywood Charlie Sheen, in varsta de 51 de ani, a dezvaluit in 15 noiembrie ca a fost diagnostivat cu HIV, iar ulterior el a incercat un nou medicament revolutionar, PRO-140, cu ajutorul caruia este suprimat virusul, potrivit contactmusic.com.

Actorul a marturisit intr-un interviu ca medicamentul a oprit virusul sa se mai extinda si ca acum este practic nedetectabil in sange, transmite News.ro.

"Pot sa spun cum m-am simtit atunci si cum ma simt astazi. Vorbim de o transformare. Intr-o clipa te afli pe drumul pierzaniei, in urmatoarea esti pe drumul providentei. Este uimitor", a spus el.

Medicul Nader Pourhassan, seful clinicii CytoDyn a confirmat pentru Mail Online ca ultimele doua teste de sange ale actorului au avut ca rezultat "tinta nedetectata", ceea ce inseamna ca virusul a fost suprimat.

In mod normal, HIV este tratat zilnic cu un coctail de medicamente cu scopul de a asigura ca virusul nu se instaleaza si nu cauzeaza sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA).

Noul medicament experimental, fabricat de compania americana CytoDyn, consta intr-o injectie pe saptamana. Cu toate ca PRO-140 nu elimina toate tulpinile de HIV, este eficient impotriva R5, tulpina cu care sunt infectati mai mult de doua treimi din persoanele diagnosticate pozitiv, si daca ar fi prescris de medici pentru utilizare mai larga, ar ajuta milioane de pacienti.

"Am crezut ca voi fi prozonierul acestui coctail pentru totdeauna, dar uitati-va la mine acum", a spus Charlie Sheen. "Sunt atat de recunoscator pentru geniul celor de la CytoDyn care au creat asta", a mai spus el.

Charlie Sheen, fostul star al serialului de comedie ”Doi barbati si jumatate”, a anuntat in mod public ca este seropozitiv, in noiembrie 2015, si a confirmat in acelasi anunt faptul ca a fost diagnosticat cu HIV in urma cu mai multi ani.

Intrebat care a fost reactia sa imediat dupa ce a aflat diagnisticul, Charlie Sheen a spus: ”M-am gandut ca nu se poate, ca e vorba de o greseala, i-am rugat pe medici sa faca testele inca o data. In tot acel haos, iti spui intotdeauna: «Asta li se intampla altora, nu mie!»”.

Charlie Sheen, fiu al unui ”veteran” de la Hollywood, Martin Sheen, a devenit cunoscut in 1986 cu rolul din filmul ”Platoon”, regizat de Oliver Stone. Dupa mai multe roluri pe marele ecran, a facut tranzitia spre televiziune si a jucat in ”Doi barbati si jumatate”, un sitcom extrem de popular.

Citeste si:
Vedetele si alegerile lor excentrice: 10+ cele mai neobisnuite...
Vedetele si alegerile lor...

Carlos Irwin Estévez, nascut pe 3 septembrie 1965, cunoscut sub numele de scena Charlie Sheen, este un celebru actor american, cunoscut in special pentru rolurile sale din serialele ”Doi barbati si jumatate/ Two and a half Men” si ”Anger Management”. In anul 2010 Charlie Sheen a fost cel mai bine platit actor din industria de televiziune, cu venituri de 1,8 milioane de dolari obtinute intr-un singur sezon.

Viata privata a actorului Charlie Sheen a fost insa marcata de numeroase probleme cu justitia, cauzate de consumul de alcool si stupefiante, dar si din cauza unor episoade de violenta domestica. Din acest motiv, starul american a fost concediat in martie 2011 de CBS si Warner Bros din serialul ”Two and a Half Men”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.