Ducu Bertzi, membru in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), a fost audiat, luni, in dosarul privind achizitii de servicii de turism, el declarand ca procurorii l-au intrebat despre o firma de turism despre care nu stie nimic.

“Dupa ce vedem actele, o sa va comunicam. Nu a fost vorba despre nicio firma astazi. Pana nu vad actele, nu stiu despre ce este vorba. (…) M-au intrebat despre o firma de turism, habar nu am de ea. Nici nu s-a vorbit despre firma”, a spus Ducu Bertzi, la iesirea din sediul Politiei Romane, unde a fost audiat in calitate de membru al Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune.

Avocata lui Ducu Bertzi a spus ca nu au nimic de ascuns, dar in acest moment nu au nimic de spus despre dosarul in care 11 membri ai Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu si conflict de interese, intrucat ar fi participat la luarea unor decizii in urma carora au fost incheiate ilegal mai multe contracte privind achizitii de servicii de turism.

Oficiali ai Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 au declarat, pentru News.ro, ca luni au fost citate pentru a fi audiate toate persoanele vizate in acest dosar.

Presedintele director general al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, a fost citat si el pentru a fi audiat luni in dosarul privind achizitii de servicii de turism, insa nu se poate prezenta pentru ca este internat de trei zile la Spitalul "Sfantul Pantelimon” din Capitala.

Managerul Spitalului "Sfantul Pantelimon”, Gheorghe Popescu, a declarat, pentru News.ro, ca Ovidiu Miculescu este internat de la sfarsitul saptamanii trecute, starea acestuia fiind "destul de grava”. Gheorghe Popescu a precizat ca nu poate da alte date medicale despre Ovidiu Miculescu.

11 membri ai Consiliului de Administratie sunt urmariti penal

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 a anuntat, in 17 noiembrie, ca a inceput urmarirea penala fata de 11 membri ai Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, printre care Mirela Fugaru, Stejarel Olaru, Demeter Andras Istvan, Mihai Voicu si Doina Mosneag, pentru abuz in serviciu si conflict de interese.
Citeste si:
Raed Arafat: „Ultimele şase luni din viaţa mea au fost un coşmar”
Raed Arafat: „Ultimele şase...

"Din probatoriul administrat in cauza, pana in acest moment al urmaririi penale, a rezultat faptul ca in perioada iulie 2011 - ianuarie 2014 acestia ar fi participat la luarea unor decizii in cadrul sedintelor Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune in urma carora au fost incheiate mai multe contracte de prestari servicii, in baza carora acestia au obtinut in mod ilegal foloase patrimoniale in cuantum total de aproximativ 400.000 lei", au aratat procurorii.

Anchetatorii au facut in 17 noiembrie perchezitii la Societatea Romana de Radiodifuziune si la sediul si un punct de lucru al firmei de turism Europoint.

Radio Romania arata atunci ca a pus la dispozitia reprezentantilor Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti toata documentatia solicitata.

Presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune este Ovidiu Miculescu, iar membri sunt Maria Toghina, Mirela Ioana Fugaru, Ruxandra Sararu, Radu F. Alexandru, Alexandru Ducu Bertzi, Andras Istvan Demeter, Ana Florea, Alina Stanciu, Alexandra Dumitrascu, Nicoleta Viorica Balaci, Adrian Doros si Alexandru Muraru.

Citeste si:
Augustin Zegrean, despre supraimpozitarea contractelor part-time:...
Augustin Zegrean, despre...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.