Marian Manoliu, legendarul chitarist al trupei Compact, a incetat din viata la varsta de 63 de ani.

De-a lungul carierei sale, Marian Manoliu, cunoscut si ca "El Mano", a urcat pe scena alaturi de toate numele importante ale pop-rockului romanesc, incepand cu 1974 cand a aparut in Semnal M si Actustic T 74, scrie libertatea.ro.

Vestea mortii artistului a fost data de Costi Catamasan, fostul sau coleg de trupa.

Formatia Compact a luat fiinta in 1977, in Cluj-Napoca, avand ca membri pe: Marius 'Bubu' Luca - chitara, voce; Cornel Moldovan - chitara, voce; Ladislau Balazs - tobe; Constantin Camarasan - chitara; Teo Peter - bas.

Trupa Compact a suferit mai multe pierderi in ultimii ani, incepand cu anul 2004, cand Teo Peter s-a stins in urma unui accident de masina. Dupa o jumatate de an Emil Laghia a fost omorat cu sange rece la varsta de 37 de ani, de femeia cu care traia intr-un apartament din Tulcea.

In nefiinta a trecut si primul impresar al trupei, George Popa, la doar o lupa dupa moartea lui Emil Laghia si 7 luni de la tragedia in care a decedat Teo Peter.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.