David Mancuso, DJ si personalitate influenta a culturii dance americane, inclus in Dance Music Hall of Fame, a murit la varsta de 72 de ani, informeaza The Guardian.

Decesul, a carui cauza nu a fost facuta cunoscuta, a fost anuntat de Craig Shifty, proprietarul Kid Recordings, printr-un mesaj publicat pe Facebook.

”Disparitia lui va fi resimtita, insa, din fericire, a lasat lumii o mostenire care va continua sa inspire si sa influenteze generatii nenumarate de iubitori ai muzicii”, se arata in mesaj, potrivit News.ro.

Fondator al The Loft, spatiu din New York cunoscut ca ”primul loc dance underground”, David Mancuso a devenit celebru pe scena cluburilor in anii 1970. Spre deosebire de cluburile comerciale, care existau pentru a face profit, Mancuso si, in special, evenimentul sau ”Love Saves the Day”, oferea spatiu membrilor sai, de cele mai multe ori din comunitatea LGBTQ, sa se distreze fara ca politia sa intervina.

Pentru mine, ideea din spatele The Loft era progresul social. In New York au schimbat legea (privind permisiunea de a intra intr-un club, n.r.) de la 18 la 21 de ani. Unde se duc cei din grupa asta de varsta sa danseze? In zona mea, poti avea orice varsta, sa fii bautor sau nebautor, fumator sau nefumator. Si acolo imi place sa ma aflu”, declara Mancuso in 2013.

David Mancuso a fost inclus in Dance Music Hall of Fame in 2005, pentru contributia adusa culturii clubbing si ca una dintre personalitatile care au format muzica dance.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.