Rockerul britanic Brian May este nevoit sa-si anuleze cele 11 concerte programate in luna decembrie, in cadrul Christmas Candlelight Tour din cauza unor probleme de sanatate, a anuntat contactmusic.com.

Starul, in varsta de 69 de ani, a scris vineri pe site-ul sau ca aceasta decizie l-a tulburat, dar in final a trebuit sa accepte ca e inevitabila.

"Am reusit sa duc la capat concertele "Queen and Adam Lambert" din Asia, dar ma lupt in continuare cu o boala persistenta care imi ia energia si puterea", a postat Brian May.

In concertele de Craciun, celebrul chitarist de la Queen ar fi trebuit sa imparta scena cu actrita si cantareata Kerry Ellis de la teatrul West End.

Chitaristul spune ca, daca ar continua, s-ar prabusi pe scena, astfel ca nu mai are incredere ca poate canta asa cum si-a obisnuit publicul, fiind sfatuit cu insistenta de medici "sa se odihneasca si sa se faca bine".

"Sunt convins ca e mai bine sa anulam concertele de pe acum, sa returnam banii pe bilete fanilor si sa le permitem membrilor echipei noastre sa-si revizuiasca planurile pentru decembrie", a incheiat el.

Si actrita Kerry Ellis l-a sustinut in luarea acestei decizii, subliniind ca "sanatatea lui trebuie sa fie pe primul loc".

"Abia asteptam sa merg in turneu din nou in Marea Britanie cu Brian. Stiu ca multi dintre voi ati cumparat bilete si imi pare rau ca va dezamagim. Dar vom reveni la anul, cu siguranta, cu noutati pentru voi", le-a transmis ea fanilor.

Brian May nu a precizat de ce sufera, dar aceasta veste vine la trei ani de cand a fost suspect de cancer la prostata. In 2014, medicii au anuntat ca suspiciunea nu s-a confirmat.

Chitaristul Brian May a cantat alaturi de Kelly Ellis la Bucuresti, in luna martie, la Sala Palatului. El a mai sustinut un concert la Bucuresti, pe 21 iunie, in Piata Constitutiei, alaturi de formatia Queen si de solistul Adam Lambert, scrie News.ro.

Brian May, cofondator al trupei Queen, compozitor si producator, nascut pe 19 iulie 1947, este considerat unul dintre cei mai buni chitaristi ai lumii, fiind inclus pe pozitia a saptea in clasamentul realizat de Planet Rock, pe locul 26 in lista publicatiei Rolling Stone si pe locul al doilea, in urma voturilor acordate de cititorii Guitar World, in 2012.

De-a lungul carierei, inceputa in 1965, a colaborat cu artisti precum Black Sabbath, Genesis, Foo Fighters si Lady Gaga. Colaborarea cu interpreta si actrita Kerry Ellis, una dintre senzatiile de pe Broadway si West End-ul londonez, a inceput in 2004.

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...

Brian May a produs albumul de debut al artistei, intitulat ”Anthems”, care a fost promovat de un prim turneu sustinut impreuna in 2011. Acesta a fost urmat de ”Born Free Tour” - o serie de show-uri acustice la finalul carora, in 2013, cei doi muzicieni au lansat si un album live, sub numele ”Acoustic by Candlelight”. Interpreta in varsta de 36 de ani a lansat, in 2014, si albumul solo omonim, care cuprinde piese de pe coloanele sonore ale mai multor musicaluri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.