Actorul Leonardo DiCaprio a scos la vanzare doua proprietati californiene, in stiluri diferite, ferma din Los Angeles si vila din Malibu, pentru care cere 13 milioane de dolari, decizia sa avand legatura cu un scandal financiar in care ar fi acuzat de deturnare de fonduri, alaturi de producatorii filmului "Lupul de pe Wall Street", potrivit presei internationale.

Producatorii filmului ”Lupul de pe Wall Street”, in care Leonardo DiCaprio joaca rolul principal, au fost acuzati de coruptie in cadrul unei anchete ce se desfasoara pe trei continente, demarata de Departamentului de Justitie din Statele Unite. Anchetatorii au confiscat, in luna iulie, o suma de peste 1 miliard de dolari, despre care se crede ca ar fi fost furata dintr-un fond de investitii din Malaysia, implicat la randul sau intr-un urias scandal international, informeaza variety.com.

In plangerea oficiala depusa la tribunal se afirma ca producatorul Riza Aziz a folosit fonduri deturnate pentru a juca la ruleta in cazinouri din Las Vegas, alaturi de finantistul Jho Low si de ”un actor de prim rang de la Hollywood” - despre care se crede ca ar fi Leonardo DiCaprio.

In total, potrivit guvernului american, peste 3,5 miliarde de dolari au fost furati din 1MDB, un fond de investitii malaysian al carui consiliu director este prezidat de Najib Razak, prim-ministrul din aceasta tara, prin intermediul unei retele de companii offshore si tranzactii imobiliare. Scandalul reprezinta cel mai amplu caz de cleptocratie anchetat vreodata in Statele Unite.

Leonardo DiCaprio a scos la vanzare un bungalou de lux, cu o valoare de 11 milioane de dolari, in plus isi va lichida o ferma situata in cartierul Studio City, aflata tot in "Orasul ingerilor". Imobilul de 300 metri patrati, descris ca un adevarat "refugiu al linistii", are gradina si piscina. Pretul a fost fixat la doua milioane de dolari.

Aceasta vanzare nu reprezinta decat o mica parte din averea actorului, care a investit in mod constant in proprietati. Leonardo DiCaprio detine si o casa in apropiere de Hollywood si mai multe apartamente la New York. Actorul plateste si luxul de a avea o insula privata in Belize, pe care isi doreste sa o transforme intr-un complex hotelier care sa respecte mediul inconjurator.

Aceasta lichidare rapida a averii actorului are loc in plin scandal financiar, el fiind acuzat de a fi participat indirect la o deturnare de fonduri legata de productia filmului "Lupul de pe Wall Street", in care joaca rolul principal. DiCaprio a fost deja interogat intr-o ancheta FBI. Chiar daca DiCaprio nu este urmarit inca, alte proceduri penale au fost lansate in toata lumea.

Citeste si:
Leonardo Dicaprio, alături de refugiații din Ucraina: „Au pierdut...
Leonardo Dicaprio, alături de...

Bazat pe romanul autobiografic al lui Jordan Belfort, filmul ”Lupul de pe Wall Street” spune povestea unui broker care a trait visul american pana cand acesta s-a transformat in cosmar. A inceput de jos si a avut o ascensiune fulgeratoare, iar lacomia corporatista, succesul in exces si puterea dobandita l-au transformat din broker onest in infractor implicat in scandaluri de coruptie, inselaciune si crima, potrivit cinemagia.ro.

Filmul ”Lupul de pe Wall Street” a obtinut incasari de 392 de milioane de dolari pe plan mondial. Pelicula a primit cinci nominalizari la premiile Oscar, inclusiv la categoriile ”cel mai bun film”, ”cel mai bun regizor” (Martin Scorsese) si ”cel mai bun actor in rol principal” (Leonardo DiCaprio), scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.