Actorul Sebastian Papaiani va fi inmormantat joi, in Cimitirul Bellu, la solicitarea UNITER fiind gasit un loc de veci, langa locul in care este inhumat Marin Moraru, au declarat marti, pentru News.ro, reprezentantii municipalitatii.

Potrivit surselor citate, UNITER a solicitat sa fie gasit un loc de veci la Cimitirul Bellu din Capitala pentru inmormantarea lui Sebastian Papaiani.

Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane a gasit un loc de veci si il va pune la dispozitia familiei lui Sebastian Papaiani, acesta fiind langa locul in care este inmormantat Marin Moraru.

Directorul Teatrului Odeon, actrita Dorina Lazar, a declarat ca trupul neinsufletit al lui Sebastian Papaiani va fi depus in holul institutiei teatrale, timp de cateva ore, in ziua inmormantarii.

Actorul Sebastian Papaiani, in varsta de 80 de ani, a murit marti, in locuinta sa. Sebastian Papaiani fusese internat de mai multe ori, pentru recuperare, dupa ce in luna mai suferise un accident vascular cerebral.

Actorul Sebastian Papaiani s-a nascut la 25 august 1936, la Pitesti si a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica in 1960. In 1963 a debutat in comedia regizorului Geo Saizescu ”Un suras in plina vara”, unde alaturi de tanara actrita Florina Luican a fost remarcat atat de critici, cat si de public. A devenit celebru pentru cinefili cu rolurile plutonier Capsuna din ”B.D”, Alecu din ”Asta seara dansam in familie”, Pacala, Pompei din ”Toamna bobocilor” si mai ales Ieremia din ”Toate panzele sus”.

Sebastian Papaiani a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul national Serviciul Credincios in grad de Cavaler, alaturi de alti actori, ”pentru devotamentul si harul artistic puse in slujba teatrului romanesc", cu prilejul implinirii unui veac si jumatate de existenta a Teatrului National din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.