Pentru stagiunea 2016 – 2017, Grand Cinema & More revine cu un program complet al evenimentelor culturale, ce include spectacole de opera, balet, concerte si piese de teatru.

Anul acesta, Grand Cinema & More continua o colaborare devenita traditie. Cele 7 spectacole din stagiunea 2016-2017 a Teatrului Bolshoi vor putea fi urmarite, in transmisiuni live si inregistrate, pe ecranele cinematografului, intr-un program care cuprinde spectacole clasice, puneri in scena emblematice ale teatrului si o seara dedicata coregrafiei contemporane. Astfel, iubitorii de cultura vor putea urmari, pe ecranele cinematografului, Epoca de aur (16 octombrie), Fluxul luminos (6 noiembrie), Spargatorul de nuci (18 decembrie), Frumoasa adormita (22 ianuarie), Lacul lebedelor (5 februarie), O seara contemporana (19 martie) si Un erou al timpurilor noastre (9 aprilie).

In completarea stagiunii culturale, Grand Cinema & More gazduieste si transmisiuni exclusiv live ale celor 10 reprezentatii The Metropolitan Opera. Cea de-a 11-a editie The Met: Live in HD se deschide cu o noua adaptare a operei Tristan si Isolda (8 octombrie), care o aduce in scena pe soprana Nina Stemme, in cea mai apreciata intepretare a rolului Isoldei. Stagiunea continua cu Don Giovanni (22 octombrie), Iubirea la distanta (10 decembrie), Nabucco (7 ianuarie), Romeo si Julieta (21 ianuarie), Rusalka (25 februarie), La Traviata (11 martie), Idomeneo (25 martie), Eugene Onegin (22 aprilie) si Der Rosenkavalier (13 mai).

In continuare, pe 29 septembrie, ecranele Grand Cinema & More vor gazdui concertul Michael Bublé – Tour Stop 148. Inregistrarea in format de sunet surround 5.1 a concertului este completata, exclusiv pentru publicul din cinematografe, cu filmari de culise ale intregii echipe si o introducere de 15 minute apartinand artistului.

Potrivit unui comunicat remis 9am, seria de concerte a acestui an se incheie cu transmisiunea Craciunul cu André, din data de 19 noiembrie, un eveniment festiv anual ce ii aduce impreuna pe André Rieu, orchestra Johann Strauss si numerosi invitati speciali. Pentru fanii prezenti in cinematografe, André va oferi si un tur live al orasului sau natal in timpul pregatirilor de iarna, iar, pentru acestia, spectacolul se va incheia cu o sesiune de intrebari si raspunsuri, moderata de gazda CinemaLive, Charlotte Hawkings.

Citeste si:
Zilele Bucureștiului 2022. Ce evenimente vor avea loc între 16-18...
Zilele Bucureștiului 2022. Ce...

De departe, cea mai ampla productie care ii asteapta pe toti iubitorii de spectacol in cinematograf este punerea in scena a musicalului „My Fair Lady”. Spectacolul revine, pe 13, 14, 15 si 16 octombrie, iar mai apoi pe 8, 9, 10, respectiv 11 decembrie intr-un montaj impresionant, apartinand regizorului Razvan Ioan Dinca. La reusita acestei adaptari au lucrat impreuna peste 90 de actori, muzicieni si dansatori, sub coordonarea unei echipe internationale de creatie, din care fac parte scenograful Maruti Evans, designerul de costume Oana Botez, coregrafa Violeta Dinca, dirijorul Daniel Jinga si Daniel Klinger, unul dintre cei mai buni designeri de lumini din Romania.

In programul cinematografului se regaseste, si anul acesta, pieasa de teatru Panica la Opera, „Lend me a Tenor”, scenariul scris de Ken Ludwig care i-a stat la baza, fiind una dintre cele mai de succes piese americane ale anilor ‘80, reinviata pe Broadway in 2010. In Bucuresti, piesa poate fi urmarita pe 22 septembrie, pe 12 si 26 noiembrie, respectiv pe 15 decembrie, intr-o adaptare autohtona semnata de regizorului Razvan Savescu.

Citeste si:
Titluri de operă și balet la început de februarie pe scena Operei...
Titluri de operă și balet la...

Nu in ultimul rand, stagiunea 2016 – 2017 pastreaza o sectiune dedicata spectacolelor pentru copii, prin continuarea colaborarii cu Teatrul de Animatie Tandarica si noua asociere cu Opera Comica pentru copii. Cei mici sunt asteptati cu piese de teatru nemuritoare precum Ursul pacalit de vulpe, Lampa lui Alladin si Punguta cu doi bani. Intregul calendar al reprezentatiilor din aceasta stagiune, dar si posibilitatea de a rezerva bilete sunt disponibile pe www.grandentertainment.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.