Scriitoarea britanica J.K Rowling, autoarea cartilor din seria ”Harry Potter”, i-a indemnat pe admiratorii ei din lumea intreaga sa nu mai ofere bani orfelinatelor, informeaza contactmusic.com.

Celebra romanciera si filantroapa britanica, in varsta de 51 de ani, a participat la o discutie pe Facebook Live, organizata in beneficiul fundatiei sale de caritate Lumos, cu scopul de a sublinia cauza celor 8 milioane de copii din lumea intreaga care traiesc in orfelinate.

In cadrul acelei discutii, coordonata de DJ-ul si prezentatoarea TV Lauren Laverne, scriitoarea J.K. Rowlimng a spus ca desi persoanele care fac donatii orfelinatelor au intentii bune, ele contribuie, de fapt, la inrautatirea vietilor acelor copii.

”Toate studiile de specialitate sunt de acord cu un lucru: nu exista un lucru mai rau pentru un copil decat sa il plasezi intr-un orfelinat. Noi vrem sa ii ajutam pe copii si acesta este un fapt onorabil si admirabil. Dar, procedand astfel (donand in beneficiul orfelinatelor, n.r.), e posibil sa le faceti mai mult rau decat bine”, a declarat scriitoarea britanica, potrivit News.ro.

Potrivit unui mesaj publicat pe site-ul fundatiei Lumos, aproximativ 90% dintre copiii plasati in orfelinate nu se afla in situatii de a-si fi pierdut ambii parinti si au fost cel mai probabil despartiti de familiile lor din motive care tin de saracie si discriminare.

Fundatia de caritate infiintata de J.K. Rowling militeaza pentru reunirea copiilor care traiesc in prezent in orfelinate cu familiile lor sau sa fie plasati in sanul unor familii adoptive. De asemenea, fundatia ofera sprijin programelor care lupta pentru ramanerea copiilor alaturi de parintii lor, indiferent de situatia financiara a acestora din urma.

J.K. Rowling le-a cerut fanilor cartilor din seria ”Harry Potter” sa contribuie la salvarea copiilor din orfelinate: ”8 milioane de copii reprezinta un numar urias. E atat de greu sa iti imaginezi cu adevarat ce inseamna asta - 8 milioane. Insa putem sa rezolvam aceasta problema. Da, e adevarat ca avem nevoie de fonduri, dar trebuie sa ne schimbam modul de gandire. Daca ne schimbam modul de gandire, vom reusi sa salvam multe vieti”.

Citeste si:
Gabriela Cristea, despre sacrificiile pe care le face pentru...
Gabriela Cristea, despre...

J.K. Rowling este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din lume, care a devenit celebra cu romanele din seria ”Harry Potter”. Aceasta franciza literara include sapte volume, care au fost traduse in 67 de limbi si s-au vandut in peste 450 de milioane de copii. Cartile din aceasta serie au stat la baza realizarii a opt lungmetraje, care au generat incasari de peste 7 miliarde de dolari pe plan mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.