Daca iti regasesti linistea in mijlocul oamenilor, inconjurat de muzica, arta, cultura stradala, evenimente sportive, toamna aceasta se aduna multe festivaluri pe teritoriul Europei. Am adunat pentru tine patru evenimente diferite in care sa-ti gasesti inspiratia.

1. Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din lume, se intampla la Munchen intre 17 septembrie si 3 octombrie. E un eveniment pe care n-ai voie sa-l ratezi, daca esti in cautarea relaxarii urbane, culinare si bineinteles, daca iti place berea. Pregateste-te sa degusti berea in tara ei, sa asisti la o parada de costume traditionale, sa asculti concertul traditional bavarez si sa te bucuri de surprizele pregatite de organizatori.

Pont: pe langa Oktoberfest, in Munchen poti alege sa vezi Turul Fantomelor (25 euro/persoana) – Marienplatz, Catedrala Gotica Frauenkirche arata spectaculos pe timp de noapte – sa vezi orasul intr-un bus tour (26 euro/persoana) sau sa mergi in excursie la Castelul Neuschwanstein si Castelul Linderhof.

2. La Merce in Barcelona te cheama la cea mai mare petrecere de strada. Se intampla intre 22 si 25 septembrie si aduce Europa in strada! Festivalul cu o istorie de peste 100 de ani celebreaza sfantul protector al orasului Barcelona, Mare de Deu de la Mercè. Orasul va fi plin de evenimente, parade, show-uri cu foc (Correfoc) si multi oameni. Daca mergi la show-urile cu foc si artificii, te sfatuim sa alegi haine si ochelari protectori (un dragon va “arunca” scantei catre public). Tot la acest festival stradal vei putea vedea Turnurile umane, in Plaça de Jaume, parada gigantilor si un show de proiectii.

Pont: daca ajungeti in Barcelona, nu ratati turul orasului intr-un autobuz cu etaj open-top. Cu doar 36 euro/persoana vedeti atractii turistice precum Placa Catalunya, Catedrala Barri Gotic, Barceloneta, Port Olmpic, Sagrada Familia, Parc Guell, Tibidabo, La Pedrera, Casa Batllo, World Trade Center, Jardins de Miramar, Poble Espanyol, Camp Nou (F.C. Barcelona), Montjuic. Si ce e Barcelona fara Sagrada Familia si Gaudi?

3. Daca esti pasionat de moda si de tendinte, atunci septembrie-octombrie iti aduce Fashion Week (Saptamana Modei) in Londra (16-20 septembrie), Milano (21-27 septembrie) si Paris (27 septembrie-5 octombrie). Balenciaga, Balmain, Givenchy, Stella McCartney, Valentino, Chanel, McQueen, Louis Vuitton sunt cateva nume ce vor prezenta pe runway-urile din Paris. Burberry, Erdem, Mulberry vor avea show-uri la Londra iar la Milano, Armani, Gucci, Fendi, Moschino, Prada sau Cavalli vor fi la loc de cinste in defilarile marilor designeri.

Citeste si:
Restricții de circulație în Capitală în acest weekend pentru...
Restricții de circulație în...

4. Berlin Marathon este cu siguranta evenimentul toamnei daca esti o fire sportiva, ba chiar te antrenezi pentru curse lungi. Unul dintre cele mai mari maratoane din lume, Berlin Marathon are loc pe 25 septembrie si este la a 43-a editie.

Pont: viziteaza atractiile turistice ale orasului german, fie inaintea maratonului, ca “incalzire”, fie dupa, drept relaxare. Poarta Brandenburg, Berliner Dom sau Catedrala din Berlin pot fi vizitate cu un bus tur (31 euro/persoana).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.