Cantaretul mexican Juan Gabriel, o legenda a muzicii latino-americane timp de peste patru decenii, a murit in urma unui infarct, duminica, la varsta de 66 de ani, a anuntat postul de televiziune Televisa, citat de Reuters.

Prolificul interpret si compozitor, care a devenit celebru in America Latina gratie unor cantece de dragoste foarte melodioase, a murit in orasul Santa Monica din statul american California.

El ar fi trebuit sa sustina un concert in El Paso, Texas, duminica seara.

Juan Gabriel, al carui nume real a fost Alberto Aguilera, s-a nascut in 1950 intr-o familie saraca din vestul statului mexican Michoacan.

Cantaretul, care si-a petrecut mare parte din tinerete locuind in orasul de granita Ciudad Juarez, a impresionat mai multe generatii de latino-americani cu interpretari pline de energie ale unor piese precum ”Querida” si ”Amor Eterno”, purtand adeseori pe scena costume spectaculoase de mariachi, scrie News.ro.

”O voce si un talent care au reprezentat Mexicul. Muzica lui este o mostenire pe care a lasat-o lumii”,
a declarat presedintele mexican Enrique Pena Nieto, intr-un mesaj publicat pe Twitter, dupa moartea artistului.

Albumele sale s-au vandut in peste 100 de milioane de copii, iar artistul mexican a fost recompensat si cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.