Managerul si producatorul muzical Lou Pearlman, creatorul grupurilor pop-dance Backstreet Boys si NSYNC, a murit, la varsta de 62 de ani, intr-o inchisoare federala americana, informeaza site-ul revistei People.

Cunoscut in perioada de varf a carierei sale sub numele de ”Big Poppa”, Lou Pearlman a fost unul dintre cei mai apreciati producatori muzicali in anii 1990. Locuind in Orlando, Florida, el a creat mai multe grupuri pop-dance de baieti, inclusiv Backstreet Boys, NSYNC, LFO si O-Town.

Cariera sa a intrat pe o panta descendenta in anul 2000, dupa ce grupul Backstreet Boys l-a dat in judecata, considerand ca documentul aflat la baza contractului sau era lipsit de onestitate. In documentele depuse la tribunal, membrii grupului Backstreet Boys au afirmat ca au primit doar 300.000 de dolari in virtutea acelui contract, in timp ce Pearlman a incasat cateva milioane de dolar
i.

La putin timp dupa aceea, grupul NSYNC a initiat la randul lui un proces impotriva lui Lou Pearlman.

Cantaretul pop Aaron Carter l-a dat si el in judecata pe Lou Pearlman in anul 2002.

Totusi, cariera lui Pearlman s-a incheiat nu din cauza acestor procese. In 2006, anchetatorii americani au descoperit ca renumitul producator muzical a fraudat mai multi investitori, provocandu-le o paguba de 300 de milioane de dolari, prin intermediul unei scheme Ponzi, scrie News.ro.

Potrivit documentelor prezentate in instanta, Lou Pearlman a convins mai multe persoane sa investeasca intr-o serie de companii-paravan, care, in realitate, nu functionau in mod real. Pearlman a fugit in Indonezia, dar a fost capturat in 2007.

In 2008, el a pledat vinovat la trei capete de acuzare: spalare de bani, conspiratie si frauda. A fost condamnat la 25 de ani de inchisoare, insa un judecator a decis ca Lou Pearlman putea sa beneficieze de o reducere a pedepsei daca inapoia prejudiciul cauzat. Pentru fiecare milion de dolari pe care Pearlman i-a obtinut prin frauda, judecatorul ii reducea o luna din pedeapsa. Insa Lou Pearlman nu a platit niciodata.

Citeste si:
Cantaretul Nick Carter, de la trupa Backstreet Boys, a obtinut un...
Cantaretul Nick Carter, de la...

Lou Pearlman, diagnosticat cu diabet, a suferit in 2010 un accident vascular cerebral, de pe urma caruia nu a reusit sa se recupereze integral. El a murit vineri, in timp ce se afla in inchisoare.

In urma mortii sale, cantaretul Lance Bass, membru al fostului grup NSYNC, a publicat sambata un mesaj pe Twitter: ”Poate ca nu a fost un om de afaceri corect. Insa eu nu as face astazi meseria pe care o iubesc daca nu as fi beneficiat de influenta lui. Odihneste-te in pace, Lou!”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.