Si in acest an, „Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale” va reveni la Braila, in Parcul „Monument” cu proiectii de film romanesc, omagiind personalitatile artistice nascute in orasul de pe malul Dunarii. Daca, anul trecut, „Caravana filmului romanesc” a prezentat filme celebre, omagiind creatia actorilor originari din Braila – Vasilica Tastaman, Stefan Mihailescu Braila si Catrinel Dumitrescu – anul acesta personalitatile brailene celebrate sunt actrita Victoria Cocias, regizorul Dan Chisu si scriitorul Panait Istrati.

Iubitorii de film sunt invitati, vineri, 12 august, cu incepere de la ora 20.30, la vizionarea filmului realizat de regizorul Radu Gabrea, „O poveste de dragoste, Lindenfeld”, ai carui protagonisti sunt Victoria Cocias si Victor Rebengiuc. Tot vineri, de la ora 22.00, va fi proiectat cel mai recent film regizat de Dan Chisu, „Bucuresti NonStop”.

Programul va continua duminica, 13 august, de la ora 20.30, spectatorii fiind invitati sa vizioneze interesanta adaptare cinematografica a romanului scris de Panait Istrati, „Kyra Kyralina”, regia: Dan Pita, producatorul fiind braileanul Vlad Paunescu, care a produs filmul cu o casa de productie celebra in Europa si in lume: Studiourile Castel Film.

Potrivit unui comunicat remis 9am, in distributia acestor filme fac parte importanti actori ai scenei si filmului romanesc: Victor Rebengiuc, Victoria Cocias, Ion Caramitru, Florin Zamfirescu, Ion Besoiu, Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Alexandru Papadopol, Iulia Dumitru, Corneliu Ulici, Iulia Cirstea, Mircea Rusu.

Scopul „Caravanei filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale”, proiect aflat in al patrulea an de existenta, este acela de promova filmul romanesc din toate timpurile, aducand un omagiu cinematografiei nationale si cineastilor romani, fiind singura caravana care promoveaza exclusiv filmul romanesc.

Filmele prezentate de „Caravana filmului romanesc” la Braila au loc in cadrul unui eveniment mai amplu: Zilele Municipiului Braila. In acest an, Zilele Municipiului Braila vor fi marcate de manifestari pentru toate gusturile, de la Carlas Dreams, DJ Project la Margareta Clipa si Maria Dragomiroiu, de la Festivalul national de dans popular „Lina Chiralina” la parada masinilor de epoca, jocuri si concursuri marinaresti sau targul national al anticarilor si buchinistilor, evenimentele aduna aproximativ 1.000 de artisti din tara si din strainatate, care vor evolua in 15 locatii din Braila. Principalele locatii in care se vor desfasura evenimentele sunt: Faleza Dunarii, Platoul si Parcarea Primariei, Parcul Monument, Oraselul Copiilor, Parcul ZOO, Gradina Publica, Piata Traian, Parcarea Braila Mall, Parcul Caporal Musat, Parcul Dinamo, CNIPT, Calea Galati, Parcul Lacul Dulce si Vidin – rondou, vis a vis de Liceul Progresul.

Citeste si:
"Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei...
"Caravana filmului romanesc –...

Spectatorii din Municipiul Braila sunt invitati pentru proiectiile de film in Parcul „Monument”, vineri, 12 august si duminica, 14 august, cu incepere de la orele 20.30.

La proiectia filmului „O poveste de dragoste, Lindenfeld” vor fi prezenti actrita Victoria Cocias si regizorul Radu Gabrea.

Accesul publicului este liber.

***
Asociatia CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro, impreuna cu MDV Audio Studio (www.mdvstudio.ro), a organizat, incepand din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMANESC, proiect ce s-a derulat, la nivel national, prin cele doua sectiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei nationale si Cartea si filmul.

In cei patru ani de existenta, Caravana filmului romanesc a fost in orasele: Ploiesti, Constanta, Onesti, Mangalia, Falticeni, Alba Iulia, Gura Humorului, Cluj-Napoca, Zalau, Resita, Corabia, Targu-Jiu, Slatina, Medias, Turda, Giurgiu, Campina, Calarasi si Bucuresti, ajungand la un numar de aproximativ 80.000 de spectatori si consemnand 1.700 de referiri in presa locala si nationala. In cadrul Caravanei, toate filmele clasice au fost prezentate la o calitate artistica si tehnica de exceptie, fiind refacute ca sunet si imagine.

Citeste si:
Nelu Tătaru: „Ministerul Sănătăţii are nevoie de un profesionist”
Nelu Tătaru, ministru al...

In aceasta vara, „Caravana filmului romanesc” va mai ajunge la Ghimbav, Amara, Giurgiu, Calarasi, Braila, Negresti Oas. Proiectiile vor avea loc atat in aer liber, iar accesul publicului va fi gratuit.

***
Proiectul este realizat cu sprijinul UCIN – Uniunea Cineastilor din Romania, ANF - Arhiva Nationala de Filme; DACIN SARA – Drepturi de Autor in Cinematografie si Audiovizual – Societatea Autorilor Romani din Audiovizual si cofinantat de A.F.C.N. – Administratia Fondului Cultural National (Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii).
La Braila, proiectul este realizat in parteneriat cu: Consiliul Judetean Braila, Primaria Municipiului Braila, Casa de Cultura a Municipiului Braila

Program „Caravana filmului romanesc –
Capodopere ale cinematografiei nationale”
Braila, Parcul “Monument”


Vineri, 12 august, ora 20.30: O POVESTE DE DRAGOSTE, LINDENFELD

Regia: Radu Gabrea; Scenariul: Adrian Lustig;
Cu: Victor Rebengiuc, Victoria Cocias, Mircea Diaconu, Ion Caramitru, Alexandru Georgescu

Vineri, 12 august, ora 22.00: BUCURESTI NONSTOP

Scenariul si regia: Dan Chisu;
Cu: Gheorghe Ifrim, Olimpia Melinte, Cuzin Toma, Dorian Boguta, Dorina Lazar, Adrian Titieni, Ion Besoiu, Alexandru Papadopol, Dan Bordeianu

Duminica, 14 august, ora 20.30: KYRA KYRALINA

Regia: Dan Pita; Scenariul: Ioan Grigorescu;
Cu: Iulia Dumitru, Corneliu Ulici, Iulia Cirstea, Mircea Rusu, Florin Zamfirescu, András Demeter, Ovidiu Niculescu, Stefan Iancu

Citeste si:
"Beverly Hills, 90210" revine cu un nou sezon la 19 ani de la...
"Beverly Hills, 90210" revine...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.