The Amy Winehouse Foundation va inaugura la cinci ani dupa decesul celebrei cantarete britanice un centru de dezintoxicare dedicat femeilor care se confrunta cu dependenta de droguri si alcool, informeaza bbc.com.

Noul centru se va numi Amy's Place si le va ajuta pe paciente sa se reintegreze in societate, oferindu-le ”cea mai buna sansa posibila care le va sustine procesul de recuperare si de construire a unor vieti implinite”.

Cu sediul in partea de est a Londrei, centrul va putea sa primeasca pana la 16 femei, cu varste cuprinse intre 16 si 30 de ani.

Amy Winehouse a murit la varsta de 27 de ani in iulie 2011 in urma unei intoxicatii accidentale cu alcool.

Familia ei a infiintat apoi o fundatie, care incearca sa previna consumul abuziv de droguri si alcool in randul tinerilor. Aceeasi fundatie, infiintata in septembrie 2011, sprijina si tinerii artisti care provin din medii defavorizate.

Amy's Place va fi administrat cu ajutorul Centra Care and Support, o divizie a organizatiei non-profit Circle Housing, unul dintre cei mai mari furnizori din Marea Britanie de locuinte la preturi accesibile.

Viitoarele paciente vor participa la un program de trei luni, care va include si exercitii de yoga si reiki si sedinte de grup organizate pentru a scadea riscul de recidiva.

Dominic Ruffy, director special de programe in cadrul Amy Winehouse Foundation, spune ca aceasta fundatie de caritate a luat decizia de a finanta Amy's Place deoarece in Marea Britanie exista foarte putine centre de dezintoxicare dedicate femeilor, in ciuda numeroaselor studii care au aratat ca femeile se confrunta cu un risc mult mai mare de recidiva in absenta sprijinului medical si a consilierii psihologice, potrivit NEWS.ro.

Centrul Amy's Place va fi inaugurat pe 22 august

Amy Jade Winehouse (14 septembrie - 23 iulie 2011) a fost o cantareata britanica de origine evreiasca, renumita pentru vocea sa grava, specifica contraltelor. Artista a abordat diferite stiluri muzicale - rhythm and blues, soul si jazzul anilor 1960. A debutat cu albumul ”Frank”, lansat in 2003, care a primit recenzii favorabile din partea criticilor de specialitate, insa albumul care i-a adus celebritatea a fost ”Back To Black”, lansat in 2006, care a transformat-o pe artista intr-un veritabil star mondial si i-a adus cinci premii Grammy.
Citeste si:
Dezvăluiri despre moartea unei cântărețe celebre
Dezvăluiri despre moartea...

In ciuda unei cariere muzicale prolifice, viata privata a cantaretei a fost intens mediatizata de majoritatea tabloidelor din intreaga lume, din cauza consumului excesiv de droguri si alcool, dar si a unei casnicii controversate cu asistentul de productie video Blake Fielder-Civil in perioada 2007–2009. Amy Winehouse a decedat pe 23 iulie 2011 in locuinta sa din Londra, din cauza consumul excesiv de alcool.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.