Cerul liber, o pajiste intinsa, mii de paturi aliniate pe covorul verde si tot atatea priviri atintite asupra ecranului de cinema. Asa arata, in fiecare iulie, privelistea evenimentului Marele Picnic ShortsUP, un festival care reinterpreteaza prin film si muzica unul dintre cele mai frumoase colturi verzi din capitala. Vezi foto aici.

A 3-a editie a Marelui Picnic cinematografic va avea loc in doua seri consecutive, vineri, 29 iulie si sambata, 30 iulie, incepand de la ora 19.00, la Gradina Botanica Bucuresti si va include proiectii de film, concert de jazz, video mapping si ateliere interactive. Nevoia de evadare, dorinta de libertate si apropierea de natura in mijlocul aglomerarilor urbane se vor regasi pe ecran in scurtmetrajele difuzate in cadrul evenimentului, un mix de comedie, fictiune si animatie compatibile cu starea de vacanta a celor prezenti la eveniment.

Fiecare din noi ascunde un potential nedescoperit - e nevoie sa depasesti limitele confortului ca sa descoperi cine esti cu adevarat. O lectie de viata si un scurt manual de cum sa devii erou pentru cei de langa tine se regaseste in fictiunea Talismanul salvator (r. Matthew Moore, Australia, 2013), premiata cu Ursul de Cristal la Berlin International Film Festival si proiectata la Marele Picnic vineri, 29 iulie. Vezi trailer aici.

Intr-o lume ideala, imaginatia ne-ar ajuta sa scapam de monotonia joburilor de zi cu zi – e premisa scurtmetrajului Tigri la coada (r. Benoit Chieux, Franta, 2014), o animatie ludica premiata la Seoul International Cartoon Animation Festival despre pactul secret dintre creativitate si lene, o poveste care va aduce zambete in gradina cu filme.

Sambata, spectatorii vor calatori in comunitati vecine si vor testa alternativa unei vieti departe de bine-cunoscutul ”acasa” alaturi de personajul scurtmetrajului In salbaticie (r. Amanda Forbis, Wendy Tilby, Canada, 2011), un englez care se muta in Canada anilor 1909. Este evident nepotrivit pentru loc, dar scrisorile catre cei de-acasa sunt optimismul intruchipat si il vor ajuta sa ia o decizie importanta. Animatia lui Armanda Forbis ajunge la ShortsUP dupa ce a fost nominalizata la Oscar si premiata la Genie Awards.

Citeste si:
Festivalul de Jazz de la Montreux va avea anul acesta o scenă...
Festivalul de Jazz de la...

Potrivit unui comunicat remis 9am, tot din programul de sambata face parte si scurtmetrajul Raspunsuri (r. Michael Goode, SUA, 2015), cel mai bun film scurt de actiune la Santa Barbara International Film Festival. Imediat dupa ce paraseste lumea in urma unui accident de masina, victima are sansa sa afle raspunsuri la cateva intrebari-cheie, printre care si cea mai importanta: care a fost sensul vietii?

Marele Picnic ShortsUP, editia a 3-a
, va fi deschis vineri, de la ora 20.00, cu un concert JazzyBIT, trio de jazz si funk format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) si Szabó Csongor-Zsolt (tobe), care va provoca publicul la miscare si visare in iarba. In ambele seri, proiectiile de film vor fi precedate de un show de live-drawing digital pe copacii din Gradina Botanica si de o serie de ateliere interactive.

Citeste si:
Evadare spectaculoasă a unui român, în Austria! Poliția îl caută de...
Evadare spectaculoasă a unui...

Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarba, cinefilii sunt sfatuiti sa vina inarmati cu paturi, ca la un adevarat picnic cinematografic. Biletele la Marele Picnic pot fi achizitionate in avans prin Eventbook, MyTicket si Eventim la pretul de 25 de lei/ seara si 35 lei/abonament dar si la fata locului la pretul de 30 de lei/ seara sau 40 lei/abonament, in limita locurilor disponibile.

In cazul in care vremea nu permite vizionarea filmelor sub cerul liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul imediat urmator, vineri 5 august si sambata 6 august. Mai multe detalii pe www.shortsup.ro.

Marele Picnic este un proiect inclus in programul ”Bucuresti, Orasul In-Vizibil”, realizat cu sprijinul Arcub si Primaria Municipiului Bucuresti. Fotografii de la editia precedenta Marele Picnic ShortsUP pot fi regasite aici.

Citeste si:
10 idei de prăjituri pentru un picnic în natură
10 idei de prăjituri pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.