Actorul Radu Beligan, in varsta de 97 de ani, a murit, miercuri, la Spitalul Elias, in urma unui stop cardio-respirator., anunta NEWS.ro.

Radu Beligan, internat de vineri, in Sectia de Terapie Intensiva, a decedat miercuri, la ora 13.00, la Spitalul de Urgenta Elias, in urma unui stop cardio-respirator, a declarat, pentru News.ro, directorul medical al unitatii sanitare, dr. Dana Safta.

"Maestrul Radu Beligan, in varsta de 97 de ani, a fost internat in Spitalul de Urgenta Elias vineri, la ora 13.00, in sectia de Terapie Intensiva, in stare de degradare biologica progresiva, in contextul varstei. Pe perioada internarii, a beneficiat de monitorizare stricta a functiilor vitale si a confortului fizic si psihic adecvate. A decedat miercuri, la ora 13.00, in urma unui stop cardio-respirator ireversibil”, a spus, pentru News.ro, Dana Safta.

Radu Beligan s-a nascut pe 14 decembrie 1918, in localitatea Galbeni (Filipesti), Bacau, si a fost un actor roman, cu o bogata activitate in teatru, film, televiziune si radio. Pe linie materna este grec de origine, pe linie paterna, fiind urmas al unuia dintre fratii lui Ion Creanga. A fost ales membru de onoare al Academiei Romane in 2004. In data de 27 martie 2011 a primit o stea pe Walk of Fame Bucuresti.

Pe 15 decembrie 2013 a fost inclus in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor inca in activitate pe scena unui teatru, scrie Adevarul.

Radu Beligan a murit! Roluci celebre in care a jucat

Radu Beligan a interpretat - in peste sapte decenii - roluri celebre, cum ar fi caractere ale dramaturgilor literaturii romane: Ion Luca Caragiale, Barbu Stefanescu Delavrancea, Camil Petrescu, Tudor Musatescu, Mircea Stefanescu, Victor Ion Popa, Victor Eftimiu, Mihail Sebastian, Aurel Baranga, Alexandru Mirodan si universale: William Shakespeare, Carlo Goldoni, Nicolai Vasilievici Gogol, Anton Cehov, George Bernard Shaw, Maxim Gorki, Albert Camus, Jules Romain, Eugen Ionescu, Jean Anouilh, Friedrich Dürrenmatt, Edward Albee, Peter Shaffer, Patrick Süskind, Neil Simon, Umberto Eco, potrivit Wikipedia.
Citeste si:
Sebastian Stan, actorul român de la Hollywood, intră în competiția...
Sebastian Stan, actorul român...

Stire in curs de actualizare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.