„Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale” se va opri, anul acesta, si intr-una dintre localitatile cu rezonanta de destinatie de vacanta: Amara.

Itinerand prin orasele din tara filme din cinematografia romaneasca, atat cea clasica, cat si cea contemporana, Asociatia CineCultura, impreuna cu MDV Audio Studio isi propune, asadar, sa pastreze viu interesul pentru filmul romanesc, pentru valoarea autentica si pentru actul artistic facut cu profesionalism.

Acest periplu pe timp de vara este un demers cultural care numara deja ani buni de desfasurare, demers care si-a castigat un rol bine definit in randul celor care militeaza pentru ca gestul cultural sa nu fie privit ca un lux, ci ca pe o necesitate ce trebuie satisfacuta cu grija si dedicatie.

Potrivit unui comunicat remis 9am, cele sapte filme din cele sapte seri care vor delecta spectatorii din Amara, in perioada 18 – 24 iulie 2016, reprezinta, la randul lor, un vast periplu stilistic emotional, prin subiectele abordate.

Astfel, de la interesanta adaptare cinematografica a romanului scris de Panait Istrati, KYRA KYRALINA, care surprinde povestea tinerei abandonata in mreaja iubirilor, intr-un spatiu intercultural, ce imbina lasciva atmosfera arsa de soare cu agitatia specifica portului cu iz balcanic al Brailei, la povesti contemporane, care vorbesc despre identitate (O POVESTE DE DRAGOSTE, LINDENFELD), asumare de destine (CARMEN), solutii de viata (CEL ALES).

CONCERTUL
spune povestea dirijorului Andrei Filipov, care reuseste sa isi reuneasca orchestra dupa multi ani de la desfiintare, iar DOAR CU BULETINUL LA PARIS ne prezinta contextul tragi-comic in care un profesor, al carui vis este sa ajunga la Paris, rateaza implinirea acestei dorinte.

Evident, serile de film romanesc sunt, intotdeauna, un dublu prilej de bucurie, caci intalnirea cu marii actori ai scenei romanesti, din generatii diferite, nu poate fi decat un regal. Asadar, spectatorii din Amara vor putea sa-i vada pe Mircea Diaconu, Dorel Visan, Victor Rebengiuc, Victoria Cocias, Razvan Vasilescu, Ion Caramitru, Adrian Titieni, Mircea Rusu, Florin Zamfirescu, Rodica Lazar etc. Inainte inceperii proiectiei filmelor, spectatorii vor putea asculta muzica ambientala compusa si interpretata de Florian Nanu.

Citeste si:
"Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei...
"Caravana filmului romanesc –...

Accesul publicului care va dori sa participe, in perioada 18 – 24 iulie 2016, ora 21.30, la proiectiile Caravanei filmului romanesc de la Gradina de Vara din Amara, este liber.

PROGRAM
Caravana filmului romanesc


Gradina de Vara din Amara, 18 – 24 iulie 2016


Luni, 18 iulie, ora 21.30: CONCERTUL

Regia: Radu Mihaileanu
Scenariul: Matthew Robbins, Héctor Cabello Reyes, Thierry Degrandi, Alain-Michel Blanc, Radu Mihaileanu
Cu: Aleksey Guskov, Mélanie Laurent, Dmitri Nazarov, François Berléand, Vlad Ivanov, Miou-Miou
Durata: 119 min.

Marti, 19 iulie, ora 21.30: DOAR CU BULETINUL LA PARIS

Regia: Serban Marinescu
Scenariul: Serban Marinescu, Denis Dinulescu
Cu: Mircea Diaconu, Dorel Visan, Razvan Vasilescu, Adrian Titieni
Durata: 98 min.

Miercuri, 20 iulie, ora 21.30: CARMEN

Regia: Doru Nitescu
Scenariul: Tudor Voican, Doru Nitescu, Catalin Cocris
Cu: Rodica Lazar, Adrian Titieni, Maia Morgenstern, Mimi Branescu, Doru Ana, Nicodim Ungureanu
Durata: 89 min.

Joi, 21 iulie, ora 21.30: KYRA KYRALINA

Regia: Dan Pita
Scenariul: Ioan Grigorescu
Cu: Iulia Dumitru, Corneliu Ulici, Iulia Cirstea, Mircea Rusu, Florin Zamfirescu, András Demeter, Ovidiu Niculescu, Stefan Iancu
Durata: 99 min.

Vineri, 22 iulie, ora 21.30: LIVE

Regia: Vlad Paunescu
Scenariul: Mihai Manescu, Vlad Paunescu
Cu: Rodica Lazar, Tudor Chirila, Alexandru Bindea, Valentin Teodosiu, Catrinel Dumitrescu, Nicodim Ungureanu
Durata: 107 min.

Sambata, 23 iulie, ora 21.30: O POVESTE DE DRAGOSTE, LINDENFELD

Regia: Radu Gabrea
Scenariul: Adrian Lustig
Cu: Victor Rebengiuc, Victoria Cocias, Mircea Diaconu, Ion Caramitru
Durata: 95min.

Duminica, 24 iulie, ora 21.30: CEL ALES

Scenariul si regia: Cristian Comeaga
Cu: Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi, Nicodim Ungureanu, Olimpia Melinte
Durata: 125 min.

Citeste si:
"Caravana filmului romanesc" revine la Amara, impreuna cu Mircea...
"Caravana filmului romanesc"...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.