Dupa succesul de care s-a bucurat anul trecut recitalul artistilor americani Annemarie Condacse - soprana si David Malis - bariton, cei doi mentori din cadrul Festivalului ICon Arts revin la Castelul Peles alaturi de doi dintre cei mai buni discipoli: soprana Monica Schwartz - Israel si baritonul Bernardo Medeiras – SUA. Acompaniati de pianistul roman Mihai Murariu, ei vor prezenta un program inedit, dedicat partiturilor celebre ale teatrului de pe Broadway (Kiss Me Kate de Cole Porter, State Fare de Richard Rodgers & Oscar Hammerstein II, Brigadoon de Alan Jay Lerner & Frederick Loewe, Oklahoma de Richard Rodgers & Oscar Hammerstein II, Kismet de Robert Wright & George Forest etc.).

Recitalul va avea loc sambata, 23 iulie, de la ora 16.00, in cadrul editiei a VI-a a Stagiunii “Sunetul muzicii”, eveniment organizat de ExcesMusic, Muzeul National Peles, Asociatia Pro Valores si Radio Romania Cultural. Accesul se face pe baza de invitatie, care poate fi obtinuta scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com

Dupa concertul de la Peles, Annemarie Condacse si David Malis vor sustine cursuri si concerte in cadrul Academiei si Festivalului ICon Arts – Sibiu, derulat in perioada 21 – 31 iulie, dar si in cadrul ICon Arts - Roma, ce va avea loc in capitala Italiei, la Accademia di Romania, intre 1 si 8 august.

Programul complet al concertelor Festivalului ICon Arts - Sibiu este disponibil aici.

Anne Marie Condacse este o soprana renumita la nivel mondial. Nascuta in Romania, Anné-Marie Condacse a fost artist rezident in cadrul Filarmonicii Nationale George Enescu si a performat ca solist invitat pentru Opera Nationala Romana, Teatrul de Opereta Ion Dacian, Teatrul Liric Oradea, Filarmonica din Cairo, Woodlands Symphony si Moores Opera Center. Dr. Condacse a sustinut numeroase recitaluri si concerte in Statele Unite, Romania, Franta, Germania, Egipt, Siria si Mexic.

Potrivit unui comunicat remis 9am, printre rolurile de opera din portofoliul propriu se regasesc: Corinna in Il Viaggio a Reims, Musetta in La Bohème, Susanna in Le Nozze di Figaro, Blöndchen in Die Entführung aus dem Serail, Gretel in Hänsel und Gretel, Cecile de Volanges in Dangerous Liaisons, Adele in Die Fledermaus, Marcantonio in Casanova’s Homecoming, si Prima Nepoata in Peter Grimes.

Dr. Condacse a primit titlul de Doctor in Muzica pentru Interpretare Vocala, cu specializare in Pedagogie Muzicala si Canto de la Moores School of Music din cadrul Universitatii Houston. De asemenea, detine un Masterat in Interpretare Vocala de la Shepherd School of Music, Rice University.

In cadrul Universitatii de Stat din Oklahoma, Dr. Condacse a predat Canto, Dictie, Literatura muzicala vocala, Aprecierea Muzicii, Opera in literatura precum si seminarul de opera.

Citeste si:
Castelul Peleș, factură uriașă la gaze.Cât costă încălzirea pentru...
Castelul Peleș, factură...

David Malis este un bariton de la Opera Metropolitana, renumit la nivel international, fiind primul american care a castigat prestigioasa competitie Cardiff Singer of the World. Si-a inceput cariera la Opera din San Francisco, debutand ca Papageno in Die Zauberflöte. Davis Malis a debutat la Metropolitan Opera in the Parks cu rolul Belcore in L’elisir d’amore de Donizetti, intr-o productie ce reunea artisti precum Luciano Pavarotti, Kathleen Battle si Giuseppe Taddei. Curand a urmat debutul sau pe scena principala a Operei Metropolitane ca Marcello in La Bohème.

Interpretarea lui Ford in Falstaff de Verdi a fost aclamata si l-a propulsat pe artist catre Teatro alla Scala, Royal Opera in Covent Garden, Teatro Colòn in Buenos Aires, Welsh National Opera, Brooklyn Academy of Music, Thêàtre des Champs-Elysées in Paris, precum si catre un spectacol comandat de Casa Regala la care a participat Diana, Princess of Wales. Malis l-a interpretat pe Figaro in Il Barbiere di Siviglia de peste 30 de ori in colaborare cu renumitul maestru Alberto Zedda, intr-o productie inovatoare si foarte populara de Dario Fo, care a fost lansata pe DVD de BBC si RAI. Tot cu Figaro a debutat si la Vienna Staatsoper, precum si la Opera Neerlandeza. Ca interpret activ, a aparut in concert in toata lumea, inclusiv in New York, San Francisco, Chicago, Boston, Los Angeles, Seattle, Hong Kong, Cardiff si Stockholm.

Citeste si:
Cea mai solo chitară solo cântă în cel mai boem loc din București....
Cea mai solo chitară solo...

Ca profesor si antrenor vocal, a predat la Teatrul de Opera Lucca in Oberlin, Italia si pentru programul Salzburg in cadrul Universitatii din Miami. Timp de trei ani a lucrat ca Profesor Asistent de Canto si Co-Director al Teatrului de Opera la Universitatea Miami, in Coral Gables, Florida.
In calitate de regizor de opera si coordonator al Crested Butte Music Festival si al Festival de Musique de St. Barthélémy timp de 12 ani, Malis a produs, regizat si interpretat spectacole precum La Bohème, Cosi fan tutte, Le Nozze di Figaro, Die Zauberflöte, Carmen, La Traviata, L’elisir d’amore, Faust, Die Fledermaus, Don Pasquale, The Merry Widow, The Bear, Madama Butterfly, La Sonnambula, Gianni Schicchi, Il Barbiere di Siviglia si Rigoletto. In prezent, este Director de Opera si Profesor Asistent de Canto la Universitatea din Arkansas.
Cei doi artisti s-au alaturat, in 2015, Academiei ICon Arts Sibiu.

Citeste si:
Se schimbă cursul războiului? Israelul, acuzat de genocid de Africa...
Se schimbă cursul războiului?...

ICon Arts, dupa 14 ani

ICon Arts, organizat de catre Exces Music si UCIMR – Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, inseamna atat un curs international de arta (Academia ICon Arts), cat si un festival de concerte si spectacole (Festivalul ICon Arts), sustinute de participantii Academiei, dar si de nume ale muzicii contemporane recunoscute la nivel mondial. Cele doua parti ale proiectului International Contemporary Arts se completeaza reciproc. Din 2013, Academia ”ICon Arts” s-a extins si peste hotare, o parte din atelierele sale fiind gazduite, in luna august, de Academia di Romania, in Roma.

Partener oficial: Jeep
Parteneri: Filarmonica de Stat din Sibiu, Casa de Cultura a Municipiului Siniu, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Biserica Evanghelica din Cisnadie si Hotelul Continental Forum, Contemporary Music Centre – Ireland, Korvat Auki, Festivalul de Film Istoric Rasnov, Zetea, Balla Geza, EnjoyTV.RO
Finantatori: Programul National ”Oportunitati la Tine Acasa” si Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Targu Mures, Magic FM, Tribuna, Sibiul.ro, Turnul Sfatului, Capital Cultural, Sibiu News, Ora de Sibiu, Hermannstädter Zeitung, Zile si Nopti, InOras.ro, Profil Cultural, Orasul meu, Stiri de Sibiu, Cemerita.ro, Sibiuonline.com, Sibiu 100%


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.