Vineri 15 iulie 2016, de la ora 19, la Casa Avramide, numita si Casa Colectiilor - monument arhitectonic emblematic din Tulcea, care-si pastreaza, dupa mai bine de un secol, intreaga splendoare, va avea loc concertul de promovare a editiei a IV-a a Turneului “Muzica in Palatele Romaniei”.

Costin Soare, unul dintre cei mai valorosi muzicieni romani, va bucura publicul cu un repertoriu variat, interpretat atat la chitara, cat si la lauta, care porneste de la dansurile renascentiste, ajungand la muzica spaniola si sud-americana din secolul XX.

Acest regal sonor va fi apoi prezentat in toate cele 11 recitaluri ale Turneului “Muzica in Palatele Romaniei”, eveniment organizat de Asociatia Culturala “Pro Valores”. Turneul se va desfasura in perioada 3 – 21 august 2016, in locuri de extrema spectaculozitate, oferindu-se astfel noi atractii unora dintre cele mai frumoase si mai incarcate de istorie spatii ale spiritualitatii romanesti: Palatul Marincu din Calafat (miercuri 3 august 2016, ora 18), Castelul Peles (sambata 6 august 2016, ora 16), Cetatea Prejmer (duminica 7 august 2016, ora 17), Castelul Károlyi din Carei (marti 9 august, ora 18), Castelul Nako din Sannicolau Mare (miercuri 10 august 2016, ora 18), Cetatea Fagaras (joi 11 august 2016, ora 19), Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia (duminica 14 august 2016, ora 12), Palatul Culturii din Iasi (joi 18 august 2016, ora 18), Palatul Cuza din Iasi – Muzeul Unirii (vineri 19 august 2016, ora 18), Palatul Sturdza de la Miclauseni (sambata 20 august 2016, ora 17) si Palatul Cuza de la Ruginoasa (duminica 21 august 2016, ora 12).

Potrivit unui comunicat remis 9am, atat la Casa Avramide din Tulcea, cat si pe parcursul Turneului “Muzica in Palatele Romaniei”, iubitorii artei sunetelor se vor lasa invaluiti de armonii imaginate de: Valentin Bakfark, John Dowland, Joan Ambrosio Dalza, Isaac Albeniz, Jorge Morel, Ariel Ramirez, Agustin Barrios-Mangore, Heitor Villa-Lobos si Francisco Tárrega.

Costin Soare
, nascut in 1978, s-a impus in lumea muzicii clasice din Romania in dubla ipostaza de interpret si pedagog al chitarei si lautei. A sustinut recitaluri in tara si in strainatate; este presedintele Asociatiei Culturale Kitharalogos, initiator si director artistic al Festivalului International “Serile de chitara”, ajuns in 2015 la cea de-a cincea editie. Este profesor la Colegiul National de Arte „Dinu Lipatti” si profesor asociat la Universitatea de Muzica din Bucuresti. A absolvit cursurile de master ale Royal Scottish Academy of Music and Drama – Glasgow, UK, iar in anul 2008 si-a finalizat studiile (“teacher training program”) la Universitatea de Educatie (Departamentul de Muzica) din Sapporo, Hokkaido, Japonia, ca bursier al guvernului japonez. Apare frecvent in juriile concursurilor nationale si internationale din tara, unde contribuie la descoperirea si recompensarea tinerilor muzicieni. In 2013 si 2014 a fost invitat ca profesor la cursurile de vara ale “Academiei Sighisoara”, iar in iunie 2014, in urma turneului de concerte si conferinte desfasurat in cinci orase, a lansat CD-ul intitulat „Nocturne si dansuri”, cu lucrari pentru chitara solo inregistrate in premiera la noi, apartinand unor creatori ca: Bach, Britten si Takemitsu. In anul 2015 a sustinut Turneul National „Armonii pascale”, impreuna cu actrita Daniela Nane si pianista Ioana Maria Lupascu. In luna iulie 2016 este profesor invitat al Academiei ICon Arts de la Sibiu.

Citeste si:
Care sunt cele mai bune accesorii și echipamente complementare...
Care sunt cele mai bune...

Casa Avramide - monument de arhitectura - a apartinut armatorului grec Alexandru Avramide, care sosea in orasul Tulcea pe la mijlocul sec. al XIX-lea, animat de o ambitie si o tenacitate ce aveau sa faca din el unul din cei mai instariti oameni din regiune. In jurul anului 1890, Avramide aduce doi mesteri italieni si le incredinteaza constructia unei case, pe care si-o dorea a fi un simbol al prosperitatii familiei sale. In scurt timp, casa amplasata in centrul orasului Tulcea va deveni cea mai frumoasa cladire din oras. Considerata locuinta de lux, Casa Avramide se remarca prin incaperile de la nivelul parterului bogat decorate cu stucatura pictata, plafoane pictate si prevazute cu usi in doua canate, cele doua fatade principale, dintre care una cu o scara monumentala din mozaic de marmura si un pseudoportic de acces. Casa Avramide ofera in prezent elemente legate de istoria moderna a orasului Tulcea, povestea familiei Avramide si pune in valoare obiecte de patrimoniu din colectiile Institutului de Cercetari – Eco Muzeale Tulcea.

Citeste si:
Lord of the Dance revine în România în cadrul turneului aniversar...
Lord of the Dance revine în...

Amanunte pe: https://muzicainpalateleromaniei.wordpress.com/


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.